Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Prvi put u Rijeci

Frajle otvaraju novi riječki pub – Bačvu

Frajle otvaraju novi riječki pub – Bačvu
Frajle otvaraju novi riječki pub – Bačvu
Autor:
Objavljeno: 27. svibanj 2014. u 7:59 2014-05-27T07:59:00+02:00

Frajle su dobitnice mnogih nagrada kao što je MTV Gold Award iz 2013. za spot »Fina« i »Pare vole me« (remix DJ Gramophonedžije) iz 2014. godine

RIJEKA » U prostoru bivšeg restorana Gric & Guc u Ulici Dolac ovog će tjedna biti otvoren Bačva Pub. Svečano otvorenje novog riječkog kluba u četvrtak 29. svibnja uveličat će The Frajle, glazbena senzacija iz Novog Sada koja će tom prigodom prvi put nastupiti u Rijeci. Pjevačice Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Jelena i Nevena Buča, pod imenom The Frajle poznate od 2009. godine, udružile su svoje vokale, dvije akustične gitare i izvrstan osjećaj za kostimografiju i napravile zanimljiv glazbeni performans kojim pune koncertne prostore širom bivše države.

Njihova je glazba prošarana raznim utjecajima i teško ju je definirati jer u njoj ima svega, od »vojvođanskog tanga«, preko akustične glazbe, do »ženskog bećarca« i šansonijerskog ugođaja. Dame posebno oduševljavaju obradama poznatih standarda raznih žanrova. Svoju su glazbu već predstavile u većem dijelu regije pa ih se tako moglo vidjeti na festivalu Exit, Špancirfestu i u raznim mjestima gdje su pokrenule akciju »Vratimo domove kulture u modu«. Kako ističu, jako ih se dojmio nastup s Oliverom Dragojevićem i Gibonnijem u Umagu.

Frajle su dobitnice mnogih nagrada kao što je MTV Gold Award iz 2013. za spot »Fina« i »Pare vole me« (remix DJ Gramophonedžije) iz 2014. godine. Osvojile su i Runjićev galeb, nagradu za doprinos glazbi te Zlatnu bubamaru, nagradu za balkansku grupu 2013. godine. (I. Ko.)

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.