Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Moto susret u staroj vojarni

foto Fluminense Riders: Motori i rock'n'roll odjekivali Klanom

Članovi krčkih Griffonsa / Foto Ivica TOMIĆ
Članovi krčkih Griffonsa / Foto Ivica TOMIĆ
Autor:
Objavljeno: 2. srpanj 2012. u 13:47 2012-07-02T13:47:11+02:00

Osamdesetak članova Chopper's cluba, moto kluba s podružnicama u cijeloj Europi i ove su godine bili gosti Fluminense Ridersa

LANA » Bučni motori, glasni rock'n'roll i gomila zabavnih događanja, obilježili su ovogodišnji moto susret riječkih Fluminense Ridersa, što je proteklog vikenda održan u staroj klajnskoj vojarni. Klana se tako i druge godine za redom pokazala idealnom destinacijom svim ljubiteljima motora i rock'n'rolla, a na moto susret dohajali su bajkeri iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Slovenije i Italije. Svi bikeri imali su slobodan ulaz i osiguran besplatan prostor za kampiranje, a tijekom tri dana mogli su uživati u raznim bikerskim igrama, živoj glazbi, nezaobilaznom striptizu, te poslovično bogatoj ponudi hrane i pića. 
  

Sve pohvale

Gosti Fluminense Ridersa i ove godine bili su osamdesetak članova Chopper's cluba, europskog moto kluba, s podružnicama iz cijele Europe. Posjetitelji su tako mogli uživati u pogledu na lijepe i zanimljive choppere vlasnika iz Njemačke, Nizozemske i Finske, a dosta pažjne privukla je i jedna prerada u stilu motocikala iz kultnog filmskog serijala Mad Max . Na moto susrete riječkih Fluminense Ridersa redovito dolaze članovi krčkih Griffonsa Džani Juranić, Pero Volarić, Davor Buban i Nenad Seršić. 

Motri na svakom koraku Foto Ivica TOMIĆ.jpg (1)
Motori na svakom koraku / Foto I. TOMIĆ

   – Dio ekipe došao je još u petak, a mi smo im se odlučili pridružiti druge večeri. Sjajno je kao i uvijek, a organizatori zaslužuju sve pohvale, kaže predsjednik Griffonsa Džani Juranić. 
   Klanjski moto susret nisu mogle propustiti ni članice tršćanskog Wild Buncha Giuliana Giurassevich, Cristina Ressi i Martina Guzzi, a u svekolikoj ponudi uživali su i Zvonko Martinović i Nikolina Žilić. 

Bikerski pir 
  
   Gea i Igor Nezirović u subotu su izrekli »sudobnosno da«, a na klanjskom moto susretu Fluminense Ridersa priredili su pravi bikerski pir. 
   – Oboje obožavamo motore i imamo puno prijatelja motorista pa smo htjeli spojiti ugodno s korisnim. Svadbu smo planirali za kraj lipnja, a moto susret Fluminense Ridera izgledao nam je kao pravo mjesto za naš pir. Motorima smo se vozili od doma do matičara te zatim od matičara u Klanu. Došla nam je cijela obitelj i prijatelji, a zahvalni smo Fluminense Ridersima što su nas tako lijepo ugostili. Jako smo sretni, kaže Gea Nezirović.

– Prvi smo put došli u Klanu na bikere i stvarno nismo požalili. Atmosfera je fenomenalna, a glazba je još bolja, kaže Martinović. 
   Da su svi bajkerski putevi proteklog vikenda vodili u Klanu slaže se Maksim Gržinčić-Max. 

   – Klanjska vojarna se ove godine definitivno potvrdila kao pravo mjesto za organizaciju moto susreta. Mislim da su ljudi počeli shvaćati da je to to. Rock'n'roll »piči« sve dane. Već prve večeri je bilo super. Fešta je potrajala do jutra, a odlična zabava održala se kroz sva tri dana, kaže Gržinčić. 

  Oduševljeni lokacijom

Činjenicom da je cijeli moto susret prošao u najboljem mogućem redu bio je zadovoljan potpredsjednik Fluminense Ridersa Davor Stjepanović. 

   – Oduševljeni smo Klanom kao lokacijom za održavanje biker festa. Što se mene tiče ovdje je daleko bolje nego na Preluku, gdje smo ranijih godina znali održavati naše moto susrete. Ove godine nastupilo je čak pet bendova kroz dva dana. S Općinom Klana jako dobro surađujemo, osigurali su nam binu, te vodu i struju. Želja nam je klanjski moto susret u sljedećem izdanju dodatno obogatiti ponudom i sadržajima, kaže Stjepanović. 

   Prve večeri nastupili su pulski Thunderbirdsi, a uslijedio je techno party, dok su u subotu binu zauzeli Palazzo Ploech iz Rijeke, Doubledose iz Pule, Big Wave iz Rovinja te riječki Why Not. Sponzor klanjskog moto susreta je Karlovačko.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.