Nova faza lokalne TV

Financijsko restrukturiranje: Sklopljena predstečajna nagodba za RITV

Hina

Snimio Marko Gracin / NL Arhiva

Snimio Marko Gracin / NL Arhiva

Ukupna dugovanja RITV-a prema 83 vjerovnika su 5,5 milijuna kuna, među većim vjerovnicima su Ministarstvo financija, Odašiljači i veze d.o.o., Hrvatsko društvo skladatelja, a na popisu vjerovnika su i bivši djelatnici te lokalne televizije



RIJEKA Odobrena je i sklopljena predstečajna nagodba za Televiziju Primorja i Gorskog kotara d.o.o., nakladnika RITV-a, koja je od 2013. u vlasništvu Sveučilišta u Rijeci, budući da je potrebna većina pred nagodbenim vijećem Financijske agencije prihvatila plan financijskog restrukturiranja, potvrdila je u ponedjeljak za Hinu povjerenica predstečajne nagodbe Vesna Stančić.


Prema rješenju Trgovačkog suda kojim se odobrava predstečajna nagodba, pristanak na plan financijskog restrukturiranja sveučilišne televizije dali su dužnik i vjerovnici koji sudjeluju u glasovanju s utvrđenim tražbinama od 4,3 milijuna kuna i čije tražbine čine potrebnu većinu.


Ukupna dugovanja RITV-a prema 83 vjerovnika su 5,5 milijuna kuna, među većim vjerovnicima su Ministarstvo financija, Odašiljači i veze d.o.o., Hrvatsko društvo skladatelja, a na popisu vjerovnika su i bivši djelatnici te lokalne televizije.




Prema planu financijskog restrukturiranja, tražbine vjerovnika predstečajne nagodbe podijeljene su radi namirenja na tražbine tijela javne uprave i trgovačka društva u većinskom državnom vlasništvu, tražbine financijskih institucija, tražbine ostalih vjerovnika, tražbine pravnih osoba koje su osigurane i koje se nisu odrekle prava odvojenog namirenja te prioritetne tražbine.