Čeka se odluka

Fakultet zdravstvenih studija: Izvanrednim studentima školarina od 13.260 kuna?

Ingrid Šestan Kučić

Fakultet zdravstvenih studija / arhiva NL

Fakultet zdravstvenih studija / arhiva NL

Ono što bi se većim uvođenjem studentskih naknada financiralo je uvođenje sportske i wellness medicine u program fizioterapije, te poboljšanje programa kliničkog nutricionizma, a radi se o programima koji na hrvatskim sveučilištima ne postoje



 Članovi Senata Sveučilišta u Rijeci na posljednoj su sjedinici dali suglasnost dekanu Fakulteta zdravstvenih studija prof. dr. Alanu Šustiću, za jednokratno uvođenje naknade za pokrivanje troškova organizacije nastave na diplomskim studijima u akademskoj godini 2018./2019.


Riječ je o naknadi koja će zahvatiti izvanredne studente diplomskih studija, no iako je suglasnost dobivena, prof. dr. Šustić kaže kako odluka o uvođenju naknade još uvijek nije konačna.


– O uvođenju naknade još uvijek se samo hipotetski raspravlja, a riječ je o tome da mislimo razvijati određene studijske programe za što nam je potrebna veća vanjska suradnja. Želimo atraktivnije programe fizioterapije te kliničkog nutricionizma, no da bismo ih razvili, potreban je dodatni kadar. Pored toga naše su školarine najjeftinije u Hrvatskoj, a suglasnost smo dobili za uvođenje jednokratnog dodatka u iznosu od 4 tisuće kuna – pojašnjava dekan.




Uvede li se taj dodatak, o čemu će se odlučivati tijekom iduće akademske godine, školarina za izvanredne studente diplomskih studija iznosit će 13.260 kuna. Ono što bi se većim uvođenjem studentskih naknada financiralo je uvođenje sportske i wellness medicine u program fizioterapije, te poboljšanje programa kliničkog nutricionizma, a radi se o programima koji na hrvatskim sveučilištima ne postoje.