9. svibnja

Europski tjedan mladih u parku na Mlaci: Dođite i povedite svoje prijatelje

Portal Novilist.hr

Europski tjedan mladih

Europski tjedan mladih



Grad Rijeka u suradnji sa Centrom tehničke kulture i Regionalnim info centrom za mlade Ri te drugim riječkim udrugama i ustanovama, organizira aktivnosti na otvorenom namijenjene mladima s ciljem obilježavanja Europskog tjedna mladih, koji se obilježava diljem Europe. 


– Pozivamo sve mlade da nam se pridruže na obilježavanju Tjedna mladih, u četvrtak, 9. svibnja, od 12 do 15 sati, u parku Mlaka, gdje ćemo mladima ponuditi informativno – edukativni kutak gdje će moći dobiti informacije o mogućnostima sudjelovanja u procesima donošenja odluka i demokratskim procesima uoči predstojećih izbora za Europski parlament kao i o mogućnostima aktivnog uključivanja u projekt Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020, poručuju organizatori.


Moći će se upoznati s različitim projektima koji nastaju u zajednici i za zajednicu kao primjerima dobre prakse, moći će se informirati o prilikama za mobilnost mladih u okviru Erasmus + programa te dobiti razne druge informacije shodno njihovom interesu.




Također će moći razmijeniti iskustva s mladima iz drugih zemalja koji trenutno borave u Gradu Rijeci. U eko kutku će se moći informirati o važnosti održivog razvoja te će moći sudjelovati u edukativnim aktivnostima vezanima uz pravilnu pripremu i ispravno postupanje s otpadom.


Predviđen je i debatni kutak u kojem će imati mogućnost raspravljati o temama koje su im važne te rekreativni kutak koji će se formirati s ciljem promicanja zdravih stilova života i skretanja pažnje na važnost rekreacije.


Organizacija događanja odvija se u suradnji Grada Rijeke i riječkih udruga: Centar tehničke kulture Rijeka i Udruga mladih Korak ispred, koji su ujedno i Eurodesk multiplikatori, Udruga Delta, Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter te ustanova: Dom mladih Rijeka.


U aktivnostima sudjeluju i sljedeće organizacije/ustanove: Erasmus student network, Active Fitness Centar Rijeka, Sportski klub Pantera, KENDO klub Rijeka, Udruga LORI i ustanove: Rijeka 2020 d.o.o., Komunalno društvo Čistoća d.o.o., Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ.


Aktivnosti u okviru Tjedna mladih Grad Rijeka provodi kroz projekt „LoCall For YOUth – lokalno za mlade!“, u okviru programa Erasmus +, unutar aktualnog Programa za mlade Grada Rijeke te projekta Rijeka – zdravi grad.


Sve ostale informacije potražite na poveznici https://www.rijeka.hr/europski-tjedan-mladih-u-rijeci/