Posao privode kraju

En Face punom parom radi na novom albumu

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ



U tijeku ove godine u potpunosti će biti gotov materijal za sedmi studijski album riječke grupe En Face, rekao nam je utemeljitelj i pjevač grupe Sandro Bastijančić.


– Mi ćemo svoj dio posla sigurno privesti kraju u tijeku ove godine, a hoće li album biti objavljen ove ili početkom iduće godine, odlučit će izdavač, Dallas records.


Na novom albumu svoje mjesto će naći do sada dva objavljena singla koja nam služe kao uvod, a ostali materijal bit će u skladu s poznatim gitarističkim stilom grupe. Rad smo počeli u studiju Roberta Funčića s kojim smo jako bliski, a nakon toga smo nastavili u zagrebačkom studiju Skansi kako bi i glazbena slika albuma bila raznovrsnija. Naravno, držimo se onoga što volimo i po čemu smo postali poznati, a to znači da je sve utemeljeno na gitarističkom rocku s puno akustike i mrvicu drugačijim aranžmanima.




Kako sada stvari stoje, album će biti čisti autorski rad, što znači da prvi put nećemo imati neku obradu, ako ne računamo moju pjesmu »Poezija« koju sam nedavno napisao za posljednji album Tereze Kesovije, a sad će se pojaviti i na našem albumu u našoj verziji.


Također, još nismo konkretizirali nikakvu suradnju s nekim od poznatih pjevača ili pjevačica, mada imam načelni pristanak Drage Mlinarca, legende hrvatske rock glazbe s kojim bih zaista želio napraviti jednu zajedničku stvar, rekao je Bastijančić, potvrdivši kako će i na ovom albumu, kao i na svim ranijima, bar jedna pjesma biti posvećena njegovoj velikoj ljubavi – Nogometnom klubu Rijeka.