3. Exclusive Auto Moto Show

Dva i četiri kotača: Poslastica za ljubitelje oktanskih ljepotana

Edi Prodan

Svjetska vicepremijera – Opel Karl / Snimio Silvano JEŽINA

Svjetska vicepremijera – Opel Karl / Snimio Silvano JEŽINA

Riječ je o najznačajnijoj ovogodišnjoj automobilskoj manifestaciji u Hrvatskoj na kojoj je izloženo 35 marki automobila. Posjetitelji će moći vidjeti i tridesetak motocikala, Piaggio grupacije te Kymca i Honde



RIJEKA  Duhovitostima multitalentiranog, očito i multiupotrebljivog, Marija Petrekovića, sinoć je u riječkom Tower centru otvoren 3. Exclusive Auto Moto Show. Riječ je o najzačajnijoj ovogodišnjoj automobilskoj manifestaciji u Hrvatskoj na kojoj je izloženo 35 marki automobila.


Posjetitelji će tako moći vidjeti 150 modela automobila te tridesetak motocikala, Piaggio grupacije te Kymca i Honde. S obzirom da se salon smjestio na 4. kat Towera, u prostor površine četiri tisuće »kvadrata«, ove je godine uistinu imao što i pokazati.


Snimio Silvano JEŽINA


Snimio Silvano JEŽINA



Najviše pažnje privukao je ipak Opel Karl, s obzirom da se radi o svjetskoj vicepremijeri, točnije do sada su ga »u živo« vidjeli samo posjetitelji Ženeve, no zaljubljenici u oktane nekako se nisu mogli odvojiti ni od, također ekskluzivne, hrvatske premijere Mercedesa S klase u coupe verziji. Elegancija, ali i cijena tog automobila koja se »vrti« oko dva milijuna kuna predstavljali su pravi magnet za posjetitelje.  




Tower centar zahvaljujući EAMS-u očekuje rušenje rekorda kad je u pitanju broj posjetitelja. Do sada, osim prigodom otvorenja, najveći je jednodnevni posjet zabilježen prije dvije godine kad su gostovale Vanda Winter i Samanta Rajhard – Tower je u jednom danu obišlo skoro 35 tisuća ljudi. Lani je 2. izdanje EAMS-a privuklo između 60 i 70 tisuća ljudi. Organizatori se ove godine, zbog velikog porasta broja izložaka kao i njihove atraktivnosti, nadaju dosegnuti vrtoglavih stotinjak tisuća posjetitelja.



Svakako na dobar su prijem naišli i mnogi drugi modeli, poput Peugeota 308 u moćnom GT izdanju, redizajniranog Citroena C4, Ford Mondea, Honde Civic, BMW-a serije 1 te mnogih drugih o čemu će više riječi biti u tjednom prilogu našeg lista AutoMotoYacht koji izlazi u utorak.


Salon karakterizira i ponuda pratećih sadržaja, automobilskih guma primjerice, a ono što također budi pažnju – dodatni su sadržaji. U nedjelju će se na krovu Tower Centra, u slučaju lošeg vremena na 5b razini garaže, održati DB Drag & Style Show, što je prava poslastica za ljubitelje tuniranih i glasnih automobila. Istog dana na automotodromu Grobnik će se od 10 do 18 sati održati Grobnik Track Day.


  EAMS je simbolično otvorio za posjetitelje Miroslav Matešić, zamjenik gradonačelnika Rijeke, a otvoren je, uz besplatan ulaz, svakim danom, do nedjelje od 10 do 18 sati.