Atraktivna lokacija

Dugo očekivani turistički projekt postaje stvarnost: Gradi se Luxury Resort & Spa Costabella

Ljiljana Hlača

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

Sada se uklanja zelenilo na Kostabeli, a u travnju počet će gradnja turističkog kompleksa



RIJEKA Početkom ovog tjedna na Kostabeli počelo je uklanjanje zelenila, to jest priprema se teren za izgradnju turističkog kompleksa na Luxury Resort & Spa Costabella. Tu informaciju potvrdio je Borjan Brnčić, direktor tvrtke Tre Invest iz Kastva koje je u stopostotnom vlasništvu češkog poduzeća JTH koje financira ovaj projekt, a inače se bavi ulaganjem u trgovine i ugostiteljstvo. Brnčić je rekao da gradnju možemo očekivati u travnju.


Podsjetimo, na Kostabeli će se izgraditi turistički kompleks koji će bitno povećati smještajne kapacitete Rijeke. U planu je gradnja hotela s 4 plus zvjezdice i 21 vile s 54 apartmana, bazenima i wellnessom, a planirano je i uređenje obalnog područja, s vlastitim privezištem za jahte. Vrijednost projekta je oko 50 milijuna eura.


Podsjetimo, još u listopadu 2014. godine gradonačelnik Vojko Obersnel i direktor tvrtke Tre Invest Borjan Brnčić potpisali su ugovor za izgradnju turističkog naselja Kostabela. Turističko naselje bit će izgrađeno na zemljištu površine 17.769 četvorna metra, unutar područja planiranog za turističko-ugostiteljsku namjenu, koje je Grad Rijeka putem javnog natječaja prodao za 33,8 milijuna kuna.




Investitori su u više navrata isticali luksuznost u tom projektu, to jest ponudu namijenjenu gostima više platežne moći. Kompleks će biti otvoren tijekom cijele godine, pa je akcent stavljen i na kongresnu ponudu, ali i na zdravstveni turizam.


Inače, u više navrata se najavljivao početak gradnje, pa je tako ona trebala početi još lani na proljeće. Sada ostaje za vidjeti koja će biti nova dinamika aktivnosti na tom terenu nakon čišćenja vegetacije.