Ministarstvo turizma odabralo osam projekata iz PGŽ-a

Država daje gotovo 4 milijuna kuna za Automotodrom Grobnik, kastavsku Crekvinu, Radeševo, riječke plaže…

Portal Novilist.hr

Foto S. JEŽINA

Foto S. JEŽINA

Općina Mošćenička Draga dobila je potporu od 350.000 kuna za uređenje turističke šetnice oko Mošćenica



ZAGREB Iz Fonda za razvoj turizma za turističku infrastrukturu i očuvanje turističke resursne osnove u Primorsko-goransku županiju stići će 3,9 milijuna bespovratnih kuna. 


Ministarstvo turizma odabralo je, naime, ukupno 54 različitih projekta turističke infrastrukture i očuvanja turističke resorne osnove kojima iz Fonda za razvoj turizma dodjeljuje bespovratno ukupno gotovo 21 milijun kuna. Među njima je i osam projekata iz Primorsko-goranske županije. 


Po milijun kuna dobili su projekti Sportsko-turističkog parka Automotodrom općine Čavle i stavljanje lokaliteta Crekvina u funkciju turizma grada Kastva, što su među pojedinačno najvećim iznosima koje su dobili projekti. Više od njih dobio je Grad Pula za uređenje plaže Hidrobaza  - 1,5 milijun kuna, a isti iznos – milijun kuna dobio je i Kulturno-informativni centar Salona grada Solina. 




Značajnih 500.000 kuna dobila je Primorsko-goranska županija za izradu Strateškog plana razvoja turizma sa strateškim i operativnim marketing planom Kvarnera 2016.- 2020., a prihvaćena su još dva projekta PGŽ-a: glavni i izvedbeni projekt za izgradnju Zone Radeševo na Platku za što su dobili 200.000 kuna i izgradnja Bike parka “Radeševo” na Platku koje će država pomoći sa 150.000 kuna. 


Općina Lopar dobila je 400.000 kuna za uređenje plaža, a Grad Rijeka 300.000 kuna za izgradnju obalne šetnice s plažama u zapadnom dijelu grada.


Općina Mošćenička Draga dobila je potporu od 350.000 kuna za uređenje turističke šetnice oko Mošćenica.