Udruga socijalnih radnika Rijeka

Druženje stručnjaka za socijalnu skrb s građanima

Sanja Gašpert

Druženje povodom Svjetskog dana socijalnog rada / Snimio Roni BRMALJ

Druženje povodom Svjetskog dana socijalnog rada / Snimio Roni BRMALJ

Udruga socijalnih radnika Rijeka je na Korzu organizirala neformalno druženje s građanima, a provedena je i mala anketa koja će pokazati prijedloge i primjedbe građana za poboljšanje rada socijalne djelatnosti



RIJEKA Udruga socijalnih radnika Rijeka u suradnji s Gradom Rijeka organizirala je danas na riječkom Korzu druženje stručnjaka iz područja socijalne skrbi i njihovih korisnika s građanima Rijeke, povodom Svjetskog dana socijalnog rada, koji se ove godine obilježava 20. ožujka, pod motom »Promicanje održivog razvoja i zdravih zajednica«.


Naime, Međunarodna federacija socijalnih radnika (IFSW) počela je s obilježavanjem Svjetskog dana socijalnog rada još 1983. godine, s ciljem ukazivanja na doprinos profesije socijalnog rada u životima pojedinaca, obitelji i zajednica.


Danas, organizacije koje djeluju u sustavu socijalne skrbi diljem svijeta obilježavaju Svjetski dan socijalnog rada trećeg utorka u ožujku svake godine, kako bi nastavile promociju profesije u javnosti te ukazivale na njenu važnost na svim razinama društva.




Udruga socijalnih radnika Rijeka je na Korzu organizirala neformalno druženje s građanima, a provedena je i mala anketa koja će pokazati prijedloge i primjedbe građana za poboljšanje rada socijalne djelatnosti.