Dvomjesečni program

Dosta vam je neuspjelih pokušaja? “Škola zdravog mršavljenja“ stiže u riječku KuHarmoniju

P. N.

Kako smo naučili da u „diesel“ automobile točimo diesel gorivo, dok u „benzince“ točimo benzin, tako ćemo i tijekom trajanja ove škole naučiti koje namirnice koristiti kako bismo očuvali naše zdravlje i na zdravi način izgubili prekomjernu tjelesnu težinu



Dosta vam je neuspjelih pokušaja? “Škola zdravog mršavljenja“ projekt je koji iza sebe već ima izvrsne rezultate i brojne zadovoljne polaznike. Sada dolazi i u Rijeku kao rezultat suradnje KuHarmonije i stručnih začetnika ideje Alenke Brozina, dr. med. i Neli Abramić Čehić, mr. spec. kliničke psihologije. Ovaj dvomjesečni program uključuje intenzivan rad sa stručnjacima na području nutricionizma, psihologije, kulinarstva i tjelovježbe.


Početak Škole predviđen je za 28. travnja kada će s početkom paralelno krenuti teoretske i praktične radionice, naravno, – tečaj kuhanja. Ako ste se zasitili osjećaja gladi, umorni ste od truda bez rezultata, nedostaje vam podrška i razumijevanje okoline, ili znate nekoga tko prolazi kroz sve to, svake godine iznova… Sada imate priliku učiniti nešto za cijeli život, jednom – zauvijek.


Samo osam sretnih polaznika imat će priliku raditi na sebi, požurite s prijavama i osigurajte svoje mjesto.




– Hrana je energija. Ono što unosimo u organizam treba nam osigurati snagu za svakodnevne aktivnosti. Ako unosimo krive namirnice može doći do razvoja bolesnih stanja pa tako i pretilosti. Kako smo naučili da u „diesel“ automobile točimo diesel gorivo, dok u „benzince“ točimo benzin, tako ćemo i tijekom trajanja ove škole naučiti koje namirnice koristiti kako bismo očuvali naše zdravlje i na zdravi način izgubili prekomjernu tjelesnu težinu. Dozirana fizička aktivnost je osnovna sastavnica procesa zdravog mršavljenja. Aktivirati „uspavani“ metabolizam i tako pojačati izgaranje masnih stanica se može jedino uz pomoć tjelovježbe. Tijekom trajanja škole naučit ćete kako za tjelovježbu nije nužno odlaziti u fitness centre, jedino što treba je puno volje i malo slobodnog prostora i vremena, poručuje Alenka Brozina, dr. med., specijalist internist-kardiolog, savjetnik u prehrani.


– Na grupnim psihološkim radionicama, razgovarat ćemo o ulozi psiholoških čimbenika u procesu mršavljenja. Naš um, naime, igra važnu ulogu u održavanju, ali i u smanjivanju tjelesne težine. Često uzimamo hranu iz psiholoških razloga i koristimo je za rješavanje nekih emocionalnih problema, ili jednostavno zato što smo stekli pogrešne navike. Naše su navike dio nas i stječu se tijekom života. To su stečeni obrasci ponašanja koji donose neku vrstu utjehe i s kojima se osjećamo sigurno. Dobra je vijest ta, što se možemo odučiti od starih načina ponašanja i zamijeniti ih boljim. Kako bismo željene promjene postigli na prirodniji i jednostavniji način, primjenjivat ćemo i hipnozu. Hipnoza vam može pomoći u razumijevanju kako je došlo do vašeg problema s težinom i na koji se način ta prekomjerna težina uporno održava, te vam pomoći da u vrlo opuštenom stanju postignete željene pozitivne promjene, steknete nove navike i konačno, postignete i održite željenu tjelesnu težinu, kaže Neli Abramić Čehić, mr. spec. kliničke psihologije.


Danas kada su nam informacije i prelako dostupne, zatrpani smo šumom podataka. Ako i uspijemo pronaći ono što smo tražili, često nailazimo na nepotpune ili nejasne informacije. Tijekom programa Škole zdravog mršavljenja očekuje vas i tečaj kuhanja gdje ćete imati priliku izvježbati pripremu svega što ste naučili kroz teoretski dio, te na licu mjesta dobiti odgovore na sve nedoumice. Tečaj će se održavati u KuHarmoniji, centru kulinarstva i osobnog razvoja, pod profesionalnim vodstvom chefa kuhinje hotela Villa Schubert, specijalista hrvatske nacionalne kuhinje i predavača punog strpljenja… Kristian Kozmić široj javnosti poznat je i po svojoj kuharici Primorski pijat koja osvaja tržište od listopada 2016. godine.


Više o programu možete saznati na http://www.kuharmonija.com/, a o hipnozi na http://www.psiholog-rijeka-neli-abramic.hr.