Trideset tisuća kuna

Donacija Društva prijatelja Hajduka otok Krk Odjelu za hematoonkologiju

Barbara Čalušić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



RIJEKA Društvo prijatelja Hajduka otok Krk Odjelu za hematoonkologiju Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka doniralo je 30.000 kuna koje je pročelnici odjela prof. dr. Jeleni Roganović uručio najstariji hajdukovac na Krku 89-godišnji Anton Juranić.


– Novac smo prikupili u aukcijom dresova bivših i sadašnjih igrača Hajduka u našoj tradicionalnoj Noći Hajduka održanoj 19. siječnja u hotelu Malin. Prošle smo godine našom humanitarnom akcijom donirali dva dječaka s Krka koji boluju od rijetkih bolesti, a ove je godine odaziv na aukciji bio još veći te smo prikupili 45.000 kuna. Osim KBC Rijeka dio tog iznosa uplatili smo Ratnoj bolnici »Juraj Njavro« u Vukovaru. Djeci na ovom odjelu želimo što brže ozdravljenje i povratak u vrtiće i škole, rekao je predsjednik Društva prijatelja Hajduka otoka Krka Željko Komadina.


U Društvu prijatelja Hajduka otoka Krka ističu kako se na Krku oduvijek najvija za ovaj klub, a osim najstarijeg hajdukovca dokazuju to čak četiri krčka načelnika koji su prisustvovali donaciji – Toni Juranić iz Baške, Neven Komadina iz Dobrinja, Robert Kraljić iz Malinske i Dragan Zahija iz Vrbnika.Zahvaljujući se na donaciji, prof. dr. Roganović istaknula je kako će ovaj značajan iznos biti iskorišten za nabavku monitora za nadzor vitalnih funkcija.