Pomoć

Donacija Dječjoj onkologiji: Stojan Osojnak – legenda velikog srca

Edi Prodan

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj

Stojan Osojnak i njegov sin Saša dogovorili  s dr. Roganović donaciju u opremi i igračkama vrijednu 50-ak tisuća kuna



RIJEKA  Dogovoreno – učinjeno, najkraći je rezime jučerašnjeg posjeta Stojana Osojnaka, jednog od najvećih nogometaša »Rijeke« svih vremena Onkološkom odjelu Dječje bolnice Kantrida gdje su ga dočekali mali pacijenti i predstojnica odjela prof. dr. Jelena Roganović. Dogovoreno se odnosi na činjenicu da su Stojan Osojnak i njegov sin Saša nakon humanitarne utakmice u organizaciji Novog lista i HNK Rijeka održane 17. lipnja, čiji je prihod od 122 tisuće kuna već uplaćen onkologiji Kantride, istaknuli kako žele nastaviti s humanitarnim prilozima toj ustanovi. Osojnak, koji inače živi u Švicarskoj, ovih dana boravi u Opatiji tako da je posjet Dječjoj bolnici bilo jednostavno organizirati.


– Rekao sam te večeri na Kantridi kako želim i dalje pomagati. Došao sam u posjet bolnici kako bih mogao s dr. Roganović dogovoriti što im je potrebno i direktnom donacijom nabaviti neki od aparata. U mogućnosti sam i želji uplatiti 5 tisuća eura, nadam se da će taj moj prilog pomoći kvalitetnijem zdravlju djece, istaknuo je Osojnak.


Dr. Roganović se zahvalila Osojnaku koji se i na samoj humanitarnoj utakmici itekako istaknuo visinom uplata. Svoje oduševljenje uređenjem odjela nije krio ni Stojanov sin Saša Osojnak. – Desetljećima sam živio u Švicarskoj i mogu istaknuti da kvaliteta i izgled riječke dječje onkologije ni najmanje ne zaostaju za onim što sam viđao u jednoj od najbogatijih država svijeta. No, isto tako moram istaknuti da i u bogatoj Švicarskoj takve ustanove poznaju ne samo investicije proračunskog, državnog novca, nego i donacija bolje stojećih građana i udruga. Priključujem se naporima svog oca, a prema ideji malih pacijenata omogućit ću nabavku posebno dizajniranih igrački za potrebe čitavog odjela, istaknuo je Saša Osojnak.

Dr. Roganović je cijelim tijekom posjeta bila i više nego zadovoljna jer prvenstvena želja nje, medicinskog osoblja odjela i malih pacijenata bila je ugostiti i zahvaliti se čovjeku koji je već pomogao donacijama odjelu onkologije. Nova sredstva će biti itekako korisno i pametno iskorištena, a okupljeni mali pacijenti – Borna Zbašnik, Lucija Budimir, Ivano Lozo, Serkan Baruti te Una Buza su također uživali u druženju s legendom poput Stojana Osojnaka, vitalnog 92-godišnjaka koji ne prestaje iskazivati kako je uvijek i prije svega humani čovjek velikog srca.