Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 16° 16° 1
25. ožujka 2019.
Projekti napravljeni

Dogradnja OŠ Čavle stajat će 11,8 milijuna kuna

Foto: Vedran Karuza
Foto: Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 11. siječanj 2017. u 10:04 2017-01-11T10:04:33+01:00

Glavni sadržaj gradnje osam je učionica razredne nastave površine po 58 četvornih metara

ČAVLE Općina Čavle sljedeći će tjedan raspisati natječaj za izvođača radova na proširenju Osnovne škole Čavle. Ovaj projekt zajedno s opremom vrijedan je 11,8 milijuna kuna, a zajednički ga financiraju Općina Čavle i Primorsko-goranska županija, u omjeru 50 posto sredstava osigurava Općina Čavle, a isto toliko Županija.

– Napravljeni su svi izvedbeni projekti, pripremamo tender za javnu nabavu, ujedno provjeravamo dokumentaciju oko natječaja za javnu nabavu. Sva druga potrebna dokumentacija je ishodovana i kod nas je u Općini, ovaj tjedan je pregledavamo i provjeravamo treba li kakva dopuna, tako da sljedeći tjedan budemo spremni za objavu natječaja za izvođača radova, kaže načelnik Općine Čavle Željko Lambaša.

Potpisivanje ugovora

– Potpisali smo ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja o sufinanciranju projekta za financiranje provedbe kapitalnog projekta od interesa za razvoj Općine Čavle, a riječ je o sredstvima koja se, temeljem zakona o brdsko-planinskim područjima, spremaju upravo za kapitalne projekte. Sljedeći tjedan, također, očekujemo potpisivanje ugovora o sufinanciranju sa Županijom, pojašnjava načelnik Lambaša.

Dodaje kako će radovi početi čim se izabere izvođač radova, a ukoliko ne bude žalbi na natječaj, to bi moglo biti najkasnije za mjesec i pol dana. Rok izvedbe je 16 mjeseci, tako da bi radovi mogli biti gotovi početkom ljeta sljedeće godine, a možda i prije, ističe Lambaša.

Bolji uvjeti

Podsjetimo, u sklopu projekta proširenja školske zgrade u Čavlima bit će dograđeno krilo zgrade u dolcu, s jugoistočne strane škole, a taj je prostor izabran iz više razloga, među ostalima i zbog idealnog osvjetljenja učionica. Glavni sadržaj gradnje je ukupno osam učionica razredne nastave površine po 58 kvadratnih metara svaka, četiri kabineta (13 »kvadrata« svaki), dva sanitarna čvora za djevojčice te dva za dječake (svaki površine 12 »kvadrata«) te sanitarije za invalide, površine pet »kvadrata«, kao i veliki udio zelenih površina.

Dogradnja će obuhvatiti i ulaz u školu, sigurnosno stubište, kao i evakuacijsko dizalo za osobe smanjene pokretljivosti, a ujedno će biti osigurana takozvana topla veza s postojećim objektom školske zgrade. Vrijednost projekta procijenjena je na ukupno 11.798.750 kuna, od kojih su građevinski radovi vrijedni oko 11,3 milijuna kuna, oprema 300 tisuća, a nadzor nad radovima 200 tisuća kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka