Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
17. siječnja 2020.
Raspisan natječaj

Dodijelit će se sto stipendija za izvrsnost od 800 kuna najboljim studentima

Foto: Marko Gracin
Foto: Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 29. prosinac 2018. u 11:57 2018-12-29T11:57:53+01:00

Početkom siječnja Sveučilište će raspisati i natječaj za dodjelu stipendija studentima slabijeg imovinskog stanja iz programa »Solidarnost« Fonda »Aleksandar Abramov«

RIJEKA Sveučilište u Rijeci raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u akademskoj godini 2018./2019., a ukupno će se dodijeliti sto stipendija čiji je mjesečni iznos 800 kuna. Stipendije se dodjeljuju tijekom 10 mjeseci, a rok za podnošenje prijava je 21. siječnja.

Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti preddiplomskog ili diplomskog ili integriranog sveučilišnog studija ili preddiplomskog stručnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija Sveučilišta u Rijeci odnosno njegovih sastavnica.

Sveučilište boduje osnovne i dodatne kriterije uspješnosti u okviru obavezne nastave te posebna postignuća u izvannastavnim aktivnostima. U osnovne kriterije spada uvjet da je student više godine stekao najmanje 55 ECTS-a u prethodnoj te da po prosjeku ulazi u 10 posto najboljih studenata na svojoj godini.

Kod brucoša se u obzir uzima rang na konačnoj listi za upise, a na kojoj student također mora biti u 10 posto najviše rangiranih.

Dodatni kriteriji koji se vrednuju su dekanove i rektorove nagrade, a u posebna postignuća ubrajaju se izvannastavne aktivnosti na kojima se mogu ostvariti dodatni bodovi kao što je uspjeh na natjecanjima, objava znanstvenog ili stručnog rada, volonterizam, demonstrature, sudjelovanja u programima mobilnosti i slično.

Stipendije za izvrsnost nisu jedine stipendije koje riječki studenti mogu dobiti, jer već početkom siječnja Sveučilište će raspisati i natječaj za dodjelu stipendija iz programa Solidarnost Fonda »Aleksandar Abramov«.

Riječ je o potporama koje su namijenjene redovitim studentima Sveučilišta u Rijeci slabijeg imovinskog stanja za pokriće participacije u troškovima studija, kao i o potporama zbog izrazito slabog socio-ekonomskog statusa, teškog zdravstvenog stanja ili drugih razloga.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.