Lijepo vrijeme

Dobra vijest iz Pomorskog meteorološkog ureda Rijeka: Praznik rada bit će sunčan

Sanja Gašpert

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Besplatan prijevoz autobusima u Ronjge, gdje će se održati tradicionalna proslava Prvog maja u organizaciji županijskog i gradskog SDP-a, svakih sat vremena počevši od 8,30 s Delte



RIJEKA Za sve one koji su planirali predstojeći praznik rada provesti u prirodi, dobra vijest stiže iz Pomorskog meteorološkog ureda Rijeka. Naime, nakon što je protekla dva dana kiša obilato zalijevala Rijeku i okolicu, za vikend se, a isto tako i u ponedjeljak na području Istre i Kvarnera očekuje sunčano i lijepo vrijeme.


– U subotu će već biti dosta sunca na ovom našem području, s malo kiše u poslijepodnevnim satima. Malo toplije, vedro i sunčano vrijeme očekuje se i u nedjelju, s temperaturama zraka od 18 do 22 stupnja Celzijusevih. Sunčan će biti i ponedjeljak, 1. svibnja, ali se tijekom večeri očekuje naoblačenje i kiša u noći s ponedjeljka na utorak, kaže Ivan Novak, meteorolog Pomorskog meteorološkog ureda Rijeka.


U Rijeci je, inače, jučer u 14 sati izmjerena temperatura zraka od 13 stupnjeva Celzijusevih. U 24 sata, točnije od četvrtka u 14 sati do petka u 14 sati, za vrijeme kišnog vala, na riječkom je području palo 50 litara kiše po četvornom metru, što se, kaže Novak, smatra jačom kišom i obilnim oborinama, ali što, također, nije nešto na što Rijeka već nije navikla, s obzirom na česta kišna razdoblja.





U nedjelju, 30. travnja Udruga Pehlin, uz sponzorstvo PGS-a i SDP-a organizira tradicionalni Majski kres na Pehlinu, kad će u 18 sati biti podjela špažićarskog gulaša, u 19 sati izbor najbolje palente, a u 21 sat paljenje kresa.



Tradicionalna proslava Prvog maja u Ronjgima, u organizaciji županijskog i gradskog SDP-a, počinje u 8 sati, a kulturno-zabavni program u kojem će nastupit će Limena glazba Marinići, Halubajske mažoretkinje i Prve riječke mažoretkinje te mješoviti zbor Jeka Primorja u 11 sati. U 12 sati prisutnima će se obratiti Vojko Obersnel, Nikola Ivaniš i Zlatko Komadina, zatim se druženje nastavlja uz klapu Nevera i band »Swing« Rijeka.


Ručak za posjetitelje bit će u 13,30 sati, a od 9,30 do 12 sati tradicionalno natjecanje u kartanju, trešeti i briškuli. Polazak autobusa iz Rijeke, s Delte, koji će građane besplatno voziti u Ronjge bit će od 8,30 i tako svakih sat vremena, a posljednji će voziti u 16,40, kad ujedno počinje i povratak u Rijeku autobusima, dakle u 16,30, 17,30, 18,30 i 19,30 sati.