Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 2
Sutra: 11° 11° 2
24. ožujka 2019.
Odluka Odbora za javna priznanja

Dobitnici nagrade za životno djelo Grada Rijeke prof. dr. sc. Stipan Jonjić te posmrtno fra Serafin Sabol

Dobitnici nagrade za životno djelo Grada Rijeke prof. dr. sc. Stipan Jonjić te posmrtno fra Serafin Sabol
Dobitnici nagrade za životno djelo Grada Rijeke prof. dr. sc. Stipan Jonjić te posmrtno fra Serafin Sabol
Autor:
Objavljeno: 20. ožujak 2017. u 16:17 2017-03-20T16:17:24+01:00

Odbor je odlučio posmrtno nagradu za životno djelo dodijeliti i fra Serafinu Sabolu za posvećenost obnovi Trsatskog svetišta, kao istinskog žarišta vjere i života Rijeke

RIJEKA – Predsjednica Gradskoga vijeća i predsjednica Odbora za javna priznanja Dorotea Pešić Bukovac izvijestila je Kolegij gradonačelnika da su kandidati za Nagradu za životno djelo u 2017. godini prof. dr. sc. Stipan Jonjić za vrhunska znanstvena postignuća u imunologiji i virusologiji, te izobrazbu znanstvenih kadrova i podizanje prepoznatljivosti Sveučilišta u Rijeci. Odbor je odlučio posmrtno nagradu za životno djelo dodijeliti i fra Serafinu Sabolu za posvećenost obnovi Trsatskog svetišta, kao istinskog žarišta vjere i života Rijeke. 

Dobitnici Zlatne plakete »Grb Grada Rijeke« u 2017. godini su Neno Belan & Fiumens u povodu 20 godina uspješnog rada i promicanja ugleda grada Rijeke, prof. dr. sc. Antica Duletić-Načinović zbog zasluga za razvoj hematologije kao struke i znanosti u Kliničkom bolničkom centru Rijeka i na medicinskom fakultetu u Rijeci, 203. topničko raketna brigada protuzračne obrane HV-a za izuzetan doprinos u obrani Rijeke i Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata, posmrtno dr. Zlatko Tomašić za cjelokupno životno postignuće na unapređivanju znanosti, zdravstva i svih oblika društvenog života, Prirodoslovni muzej Rijeka za dugogodišnji značajan doprinos razvoju prirodnih znanosti, muzejske struke i kulturnog identiteta Rijeke, Centar tehničke kulture Rijeka za dugogodišnji doprinos osnaživanju lokalne zajednice za prihvaćanje novih tehnologija u svakodnevnom životu, Sandro Vrancich za dugogodišnji značajan rad u biciklizmu i doprinos sportskom ugledu grada Rijeke.

Kada je riječ o Godišnjim nagradama, prijedlozi za laureate su Borislav Božić za izniman i prepoznatljiv doprinos umjetničkom i pedagoškom razvoju grada, te promicanje svijesti o važnosti kulture za identitet Rijeke, izv. prof. dr. sc. Nana Palinić za izuzetan doprinos istraživanju povijesti hrvatske i riječke arhitekture i sveobuhvatno istraživanje arhitekture kazališta Rijeke, Mensur Puhovac i Olja Dešić za čakavski mjuzikl »Sušak, Sušak«, LP ROCK Udruga riječkih rokera šezdesetih za doprinos širenju glazbene kulture i njenog utjecaja na poboljšanje kvalitete života građana Rijeke, Boris Roce za izniman doprinos i promicanje riječke kulture kroz medij keramike te za predstavljanje hrvatske umjetnosti u Kini, te Sara Kolak za izvanredne rezultate i doprinos sportskom ugledu grada Rijeke.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown