Obnovom do boljih uvjeta liječenja

Do kraja godine počinje adaptacija dnevne bolnice riječke onkologije

Barbara Čalušić

Dok bude trajala adaptacija, pregledi pacijenata i aplikacija sistemske antitumorske terapije obavljat će se u prostorima dnevne bolnice Klinike za internu medicinu na riječkom lokalitetu koja je smještena na prvom katu centralne zgrade, iznad Hitnog trakta



RIJEKA  Jedna od najderutnijih klinika riječke bolnice i eklatantan primjer stanja u kojem se nalaze objekti Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Klinika za radioterapiju i onkologiju, do kraja godine trebala bi krenuti u obnovu koja će trajati četiri mjeseca i koja bi najtežim bolesnicima trebala pružiti humanije uvjete liječenja.


Riječ o vrlo frekventnom dijelu ove klinike, njezinoj dnevnoj bolnici koja je smještena u nekadašnjoj vili Gorup. Zbog izvođenja radova, pregledi pacijenata i aplikacija sistemske antitumorske terapije obavljat će se u prostorima dnevne bolnice Klinike za internu medicinu na riječkom lokalitetu koja je smještena na prvom katu centralne zgrade, iznad Hitnog trakta.


Prema riječima predstojnice Klinike za radioterapiju i onkologiju prof. dr. Renate Dobrila Dintinjana, rad u dnevnoj bolnici će se kao i do sada odvijati tijekom cijelog dana, od 7 do 21 sat, a o početku rada u novim prostorima javnost će biti obaviještena.


Više možete pročitati u današnjem tiskanom izdanju Novog lista!