Kaznena prijava

Djelatnica riječke ustanove koja se bavi kulturom osumnjičena za zloporabu položaja i ovlasti

Hina

Nl arhiva

Nl arhiva

Osumnjičena je da je kao djelatnica te ustanove od 1. rujna 2014. do 30. travnja 2016. unošenjem neistinitih podataka u evidencije rada omogućila stjecanje protupravne imovinske koristi osobama koje s obzirom na svoj status nisu mogle raditi, a riječ je o šest osoba koje su stekle protupravnu imovinsku korist oko 9000 kuna



RIJEKA Primorsko-goranska policija kazneno je prijavila 48-godišnju djelatnicu ustanove koja se bavi kulturom pod sumnjom da je od rujna 2014. do travnja 2016. unosila neistinite podatke u evidencije rada i tako je omogućila da šest osoba stekne protupravnu imovinsku korist od 9000 kuna, izvijestili su u četvrtak iz primorsko-goranske Policijske uprave.


Ne navodeći više podataka o toj djelatnici ni o tome o kojoj je ustanovi riječ, policija navodi da je nakon kriminalističke istrage kazneno prijavljena zbog sumnje na zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave.


Osumnjičena je da je kao djelatnica te ustanove od 1. rujna 2014. do 30. travnja 2016. unošenjem neistinitih podataka u evidencije rada omogućila stjecanje protupravne imovinske koristi osobama koje s obzirom na svoj status nisu mogle raditi, a riječ je o šest osoba koje su stekle protupravnu imovinsku korist oko 9000 kuna.