Riječki karneval

Dječja povorka u nedjelju

Slavica Mrkić Modrić

Start povorke je u 13 sati s Gata Karoline Riječke



RIJEKA » Zbog najave loše vremenske prognoze za subotu, održavanje Dječje karnevalske povorke prebacuje se sa subote, na nedjelju 23. veljače. Sve ostalo vezano za ovu, u narodu zvanom najslađom paradom, ostaje isto. A isto znači da će se male maškarice, njih više od 5 tisuća, podijeljenih u 76 grupa pristiglih iz cijele Hrvatske i inozemstva gradu na Rječini i njegovim stanovnicima pokazivati od 13 do 17 sati. 


   Prije starta same povorke koja predvođena Meštrom Tonijem i kraljicom Vedranom, ali i princezom Leom Čaval, te princem Bornom Javorkom s Gata Karoline Riječke kreće u 13 sati pa preko Trga Republike Hrvatske dolazi na Korzo da bi, prošavši Scarpinu ulicu, Trg bana Jelačića i Ribarsku ulicu, došla do Grobničke rive i završila paradiranje u prostoru Ex porta Delta, na pozornici podignutoj na Korzu već u 11 sati počet će »zagrijavanje« za koje su zadužene sve kategorije Prvih Riječkih mažoretkinja te zborovi »Mali Riječani«, »Morčići«, »Male tratinčice« i »Tratinčice«. 


   Predstavnike maškaranih skupina čije će okupljanje na Jadranskom trgu početi već u 11 sati, u 11.30 primit će Meštar Toni i gradonačelnik u sjeni Vojko Obersnel, a čitavo zbivanje zvano 18. mala povorka Riječkog karnevala okončat će urnebesnom zabavom u prostoru Ex porta Delta, gdje će klinci i klinceze plesati plesati i pjevati pod stručnim i zabavnim vodstvom D.J. Tomyja.


    Za trajanja povorke na više punktova uz navedenu trasu bit će organizirano oslikavanje lica, a s četiri pozornice mališane će pozdravljati i publici ih predstavljati Josip Krmpotić (Korzo), Ivana Balen (Trg RH), Ivica Nikolac (Jelačićev trg) i Tomy DJ (Ex Port Delta). 

   Oni koji ne mogu biti dijelom ovog dječjeg maškaranog spektakla, što ga 18. godinu organizira TZ Grada Rijeke isti mogu pratiti i putem direktnog prijenosa na Kanalu Ri ili na internetskim stranicama Riječkog karnevala – www.rijecki-karneval.hr.