Kampus kreativni tim

Djeca iz Đurđica provode čarobne dane sa znanstvenicima i umjetnicima. Evo o čemu se radi

Ingrid Šestan Kučić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

U okviru projekta znanstvenici i umjetnici Sveučilišta dolaze u vrtić Đurđice koji se nalazi u neposrednoj blizini Kampusa, a predviđen je i posjet djece Kampusu te zajedničke aktivnosti



RIJEKA – Kampus kreativni tim Sveučilišta u Rijeci u suradnji s dječjim vrtićem Đurđice pokrenuo je projekt »Čarobni dan« u okviru kojeg se realiziraju kratke, kreativne i inovativne aktivnosti iz područja znanosti i umjetnosti za djecu vrtićke dobi. Pojašnjavajući da je »Čarobni dan« samo jedan od projekata koje organizira Kampus kreativni tim u okviru programskog pravca EPK »27 susjedstva« s ciljem povezivanja građana s prostorom i radom Kampusa predsjednica izvršnog odbora Kampus kreativnog tima prof.dr. Rajka Jurdana Šepić na konferenciji za novinare najavila je kako se radi o dugoročnom projektu.


– U okviru projekta znanstvenici i umjetnici Sveučilišta dolaze u vrtić Đurđice koji se nalazi u neposrednoj blizini Kampusa, a predviđen je i posjet djece Kampusu te zajedničke aktivnosti. Do kraja studenog održat će se osam različitih aktivnosti, no projekt nema vremensko ograničenje pa će se i u budućnosti nastaviti, kazala je prof.dr. Jurdana Šepić.


Ujedno je dodala kako se »Čarobni dan« provodi na volonterskoj bazi, dok je pročelnica Odjela gradske uprave za odgoj i školstvo Sanda Sušanj napomenula kako je Sveučilište davno ušlo u vrtiće te da se tim putem najmlađi sugrađani upoznaju s novim stvarima te im se budi interes za znanost i umjetnost.




Voditeljica Đurđica Jasna Crnčić podsjetila je kako se radi o novom vrtiću koji je niknuo na prostoru nekadašnjeg istoimenog predškolskog objekta, a novi pet puta veći prostor okuplja 170 djece u 10 odgojnih skupina te je postao vježbaona Učiteljskog fakulteta.