Jednoglasno izabran

Denis Vukorepa novi ravnatelj Lučke uprave Rijeka

Darko Pajić

Denis Vukorepa, Foto: S. JEŽINA

Denis Vukorepa, Foto: S. JEŽINA

Denis Vukorepa je nakon imenovanja kratko kazao kako namjerava nastaviti sve započete projekte Lučke uprave



RIJEKA Upravno vijeće Lučke uprave Rijeka na sjednici u utorak donijelo je odluku o imenovanju Denisa Vukorepe na dužnost ravnatelja Lučke uprave Rijeka s mandatom u trajanju od četiri godine.


Ovu odluku je kratko potvrdio i predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka Bojan Hlača, koji je naglasio kako je Denis Vukorepa izabran jednoglasno, što znači da je dobio potporu predstavnika države, koncesionara, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.


Denis Vukorepa je nakon imenovanja kratko kazao kako namjerava nastaviti sve započete projekte Lučke uprave.




– U tom je smislu izuzetno važno nastaviti realizaciju niza projekata za koja su odobrena europska sredstva, naravno treba pripremati i kandidirati nove.


U fokusu je i završetak izgradnje kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali, koja je već vidljiva na terenu i očekujemo da će dati jednu novu dimenziju i kvalitetu riječkoj luci i prometnom pravcu.


Paralelno se mora nastaviti priprema natječaja i izbor koncesionara na novom terminalu za kojeg je izuzetno važna i realizacija ceste D-403. Bitno je graditi novu infrastrukturu, koja će omogućiti novi iskorak na prometnom pravcu.


Kad je riječ o projektu Delte i Porto Baroša mogu reći da taj prostor nije unutar koncesije »Luke« te što prije treba pokušati pronaći model da se Delta i Porto Baroš stave u funkciju, kazao je Vukorepa.