Delnice domaćin 15. olimpijskog festivala dječjih vrtića PGŽ / Novi list
Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 27° 1
Sutra: 24° 27° 3
16. kolovoza 2018.
Županijska olimpijada

Delnice domaćin 15. olimpijskog festivala dječjih vrtića PGŽ

Foto: Silvano Ježina
Foto: Silvano Ježina
Autor:
Objavljeno: 11. svibanj 2016. u 16:10 2016-05-11T16:10:02+02:00

RIJEKA I ove će se godine, petnaesti put zaredom, djeca iz cijele Primorsko-goranske županije okupiti na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića koji će se održati 21. svibnja na Gradskom stadionu Delnice. Pod geslom »I ja ću biti olimpijac« u Delnicama će se okupiti 560 djece iz 16 vrtića, što je prema najavama koordinatora Festivala Sergia de Privitellija najviše do sada.

– Očekuje se oko 1.600 posjetitelja, a sudionici će se natjecati u disciplinama: trčanje na 50m, štafeta 4x25m, bacanje loptice iz mjesta u dalj, skok u dalj s mjesta i mali nogomet (dječaci i djevojčice). Okupljanje ekipa je u 10 sati, a mimohod i svečano otvaranje u 11 sati, najavio je Sergio de Privitellio.

Organizatori manifestacije su Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i Dječji vrtić Hlojkica Delnice, a pokrovitelji Primorsko-goranska županija, Grad Delnice i Hrvatski olimpijski odbor (HOO), dok je generalni sponzor Ina. Olimpijski festival dugogodišnji je projekt kojim HOO želi djeci u najranijoj dobi približiti olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. Poštovanje pravila igre i drugih natjecatelja te službenih osoba, fair play, samodisciplina, timski rad, samopoštovanje i odbacivanje nasilja najvažniji su elementi natjecanja Festivala.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić istaknuo je zadovoljstvo što će se Festival održati upravo u Delnicama. Direktor Rafinerije nafte Rijeka Erkki Tapio Ranta istaknuo je pak kako su brojne generacije djece svoje prve sportske korake napravile u vrtiću, kao što su brojne generacije na razne načine sudjelovale u radu Ine.

– Ponosni smo na trud koji ulažemo u to da lokalnoj zajednici pružimo što više, među ostalim i tako što smo partner projektima koji su zajednici važni, a što je važnije od djece, njihova zdravlja, razvoja sportskog duha i veselog druženja s vršnjacima – kazao je Renta.
Prema mišljenju gradonačelnika Delnica Ivice Kneževića, Festival je na tragu svega onoga što grad čini za djecu, a to je prepoznato kroz status Delnica kao grada prijatelja djece.
Olimpijski će festival okupiti vrtiće: Bubamara Čabar, Cvrčak Mali Lošinj, Čavlić Čavle, Fijolica Novi Vinodolski, Girice Cres, Grobnički tići Čavle, Hlojkica Delnice, Katarina Frankopan Krk; Dječji vrtić Matulji; Dječji vrtić Opatija, Pahuljica Rab, Radost Crikvenica, Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić Viškovo, Zlatna ribica Kostrena i Vladimir Nazor Kastav.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka