Čišćenje plaže na Kantridi

Danas – svi na Kantridu: Nona Nada i njezin unuk Luka jači su od olujnog juga

Edi Prodan

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

Nona je Nada Omerović, a Luka je njezin unuk istog prezimena. Oni su pak autori »Akcije za Kantridu Nona Nada« koja je putem društvenih mreža pokrenula pravu lavinu dobrih želja i u konačnici rodila inicijativu koja će danas, od 11 do 18 sati na plaži Kantrida okupiti staro i mlado.



RIJEKA – U životu se mora znati kako bez novca napraviti prave stvari. Novac nije vrijedan da zbog njega budemo sretni ili nesretni, a nije vrijedan ni toga da zato što ga nemamo stalno nešto odgađamo. Znate ono…, mi bismo to i to napravili ali nemamo s čim. Da ne bi – postoji li dobra volja uvijek se ima s čime! Luka i ja svaki dan malo prošvrljamo Kantridom. To je naša plaža, to je mjesto gdje je Luka proplivao, tamo smo bili na svim humanitarnim akcijama. Uostalom i sami smo članovi udruge »Moje mjesto pod suncem« gdje moj unuk ide na informatiku, Pa smo tako na našu Kantridu došli i poslije onog groznog juga kad se sve prevrtilo, kad je naš »Prasac« izgledao baš kao da ga je poplava izbacila…, sve smo tako tužni zaobilazili čuda koje je more nanijelo na novu šetnicu, pa mi Luka kaže – nona, ma nema smisla čekat’ proljeće pa da se netko sjeti kao bi bilo dobro to počistiti, a da mi kažemo Čarliju da se napravi radna akcija!


Nona je Nada Omerović, a Luka je njezin unuk istog prezimena. Oni su pak autori »Akcije za Kantridu Nona Nada« koja je putem društvenih mreža pokrenula pravu lavinu dobrih želja i u konačnici rodila inicijativu koja će danas, od 11 do 18 sati na plaži Kantrida okupiti staro i mlado, žensko i muško, plavo i crno, lijevo i desno, tamno i svjetloputo, visoko i nisko, a zapravo sve isto – ljude koji na svijet gledaju isključivo s pozitivnim mislima. Oni će sa sobom donijeti priručni alat, posebno lopate, kako bi očistili šetnicu i poravnali plažu…


Nona Nada i njezin unuk Luka bili su i gosti u Novom listu, a njihovu priču možete pročitati u našem tiskanom izdanju te putem online pretplate.