Apel Crvenog križa

Danas akcija darivanja krvi u MO Turnić: Nedostaje krvnih grupa A+ i A-

Sanja Gašpert

Krv se može darivati i na Zavodu za transfuzijsku medicinu / Snimio Silvano JEŽINA

Krv se može darivati i na Zavodu za transfuzijsku medicinu / Snimio Silvano JEŽINA



RIJEKA Odsjek darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i Aktiv darivatelja krvi Sveti Nikola – Turnić organiziraju akciju darivanja krvi, danas, 18. kolovoza, u vremenu od 8 do 12 sati u prostorijama Mjesnog odbora Turnić, Franje Čandeka 36 b.


Kako ističu u riječkom Crvenom križu, ovo je još jedna prigoda da darivatelji krvi, kao i oni koji će to tek postati, daruju ovu dragocjenu tekućinu, za kojom već neko vrijeme zbog ljetnog razdoblja vlada povećana potražnja.


– Zbog povećane potrošnje, a posljedično i potrebe za krvlju i krvnim pripravcima u kolovozu, molimo građane da prema mogućnostima pristupe darivanju krvi na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka. To se odnosi u prvom redu na darivatelje krvnih grupa A pozitivna (A+) i A negativna (A-). Zahvaljujemo svim darivateljima koji su se odazvali našim apelima i pomogli bolesnicima kojima je njihova krv bila neophodna, ističu u Crvenom križu Rijeka.




Radno vrijeme Zavoda za transfuzijsku medicinu je ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 15 te srijedom od 8 do 19 sati. Sve informacije zainteresirani mogu dobiti u Odsjeku darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka ili na besplatni telefon za darivatelje krvi 0800 200 221.