U subotu na aerodromu Grobnik

Dan otvorenih vrata društva Krila Kvarnera

Andrej Petrak

Snimio Roni BRMALJ

Snimio Roni BRMALJ



RIJEKA Zrakoplovno društvo Krila Kvarnera u subotu od 10 do 18 sati na grobničkom aerodromu organizira Dan otvorenih vrata, na kojem će svoje djelatnosti predstaviti sve članice: Padobranski klub, Pilotski klub, Jedriličarski klub, Klub slobodnog letenja te Klub za samogradnju.


Klubovi djeluju na području Primorsko-goranske županije samostalno i ranije kao aeroklub Krila Kvarnera već više od 60 godina. U slučaju lošeg vremena događanje će biti odgođeno za sljedeću subotu, a Krila Kvarnera definitivnu odluku o tome donijet će danas popodne.


– Dan otvorenih vrata organiziramo u želji za približavanjem djelatnosti klubova širem građanstvu. Planiramo izvesti prikaz letenja svih klubova na zrakoplovima koje posjeduju, skokove padobranaca te letenje modelima. U letačkom programu sudjelovali bi piloti klubova na zrakoplovima klubova. Namjera je prikazati posjetiteljima kojim se sve vidovima zrakoplovnog sporta mogu baviti u sklopu klubova koji djeluju na aerodromu, a tijekom godine organiziraju pilotske i letačke škole te padobranske tečajeve – objasnio je direktor priredbe Darko Elezović.




Prije i poslije priredbe na Grobniku se odvija otvoreno padobransko prvenstvo Rijeke i PGŽ-a u skokovima na cilj. Voditelj letačkog programa je Miljenko Šeb, a komentator Zlatko Vukičević.


U hangaru svoje djelatnosti predstavit će udruge riječke tehničke kulture.


Dan otvorenih vrata realizira se u suradnji s riječkim gradskim Odjelom za sport i tehničku kulturu, a prema riječima Eugenije Perić, u Odjelu se nadaju da će ova manifestacija poslužiti kao poticaj za ponovno organiziranje riječkog aeromitinga.