Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 6
Sutra: 3° 3° 6
22. siječnja 2020.
Dobra ideja

Dan otvorenih vrata HKD-a na Sušaku: Riječanima otkrivene tajne kazališne čarolije

Foto D. Škomrlj
Foto D. Škomrlj
Autor:
Objavljeno: 30. ožujak 2019. u 20:32 2019-03-30T20:32:30+01:00

RIJEKA Što se nalazi iza scene, gdje nastaje kazališna čarolija, kako izgleda pogled s pozornice u gledalište ili pak kako je to biti u tonskoj kabini Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku danas su u sklopu Dana otvorenih vrata saznali mnogobrojni posjetitelji koji su odlučili sudjelovati u programu čiji je cilj bio približiti javnosti rad te ustanove. Hrvatski kulturni dom na Sušaku širom je otvorio svoja vrata i kako bi novo vodstvo te najmlađe riječke ustanove u kulturi poslalo poruku Riječanima da je HKD spreman postati mjesto za svakodnevno i cjelodnevno konzumiranje kulturnih sadržaja, a prema riječima koordinatorice programa Jelene Tundini za posjetitelje su organizirane tri ture vođenja ustanovom.

– U sklopu tri vođene ture posjetiteljima je predstavljen i rad kulturnih udruga te umjetnika koji inače koriste HKD za svoj rad, od Putokaza i Malih Riječana do kazališta Malik i skupine Krila. Tako da su uz razgledavanje same zgrade, upoznavanje s njenom prošlošću svi imali prilike vidjeti dio umjetničkog stvaralaštva korisnika, kazala je Tundini.

U sklopu putovanja prostorima koje građani inače nemaju priliku vidjeti posjetiteljima je održano i kraće predavanje o povijesti zgrade te je prikazan i kratki arhivski film iz vremena njene izgradnje, a cijela glazbeno-scenska tura HKD-om za najmlađe je završila radionicama u prostoru Galerije Kortil, gdje je u večeranjim satima otvorena izložba pet finalnih radova s nedavno završenog natječaja za vizualni identitet te ustanove. Odluka HKD-a da na jedan dan širom otvori svoja vrata i otkrije ono što je inače skriveno od pogleda javnosti prema ocjeni posjetitelja pun je pogodak, jer kako su istaknuli Ivana Vidušin i Josip Mičetić radi se o dobroj ideji koju bi trebalo ponoviti.
– Došla sam s nećacima i njima je bilo jako zabavno i lijepo. Vođena tura je dinamična, prilagođena djeci i takvih bi sadržaja trebalo biti više, poručila je Ivana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.