Državni blagdan u Rijeci i PGŽ

Dan antifašističke borbe: Vijenci položeni na Spomenik oslobođenja na Delti, proslave u Lukovu i na Tuhobiću

Hina

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da se danas slavi Dan antifašizma, dan kada je prije 75 godina počeo oružani otpor. »To je bio prvi organizirani otpor na području Europe, a Hrvatska se svrstala na stranu antifašističke koalicije i pridonijela pobjedi u 2. svjetskom ratu, što svakog čovjeka mora ispunjavati ponosom«, naglasio je Obersnel



RIJEKA U povodu Dana antifašističke borbe, 22. lipnja, predstavnici Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, antifašističkih udruga, policije, te udruga iz Domovinskog rata položili su vijence na Spomenik oslobođenja na Delti, a proslave s prigodnim programom bit će u Lukovu i na Tuhobiću.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



Vijence su na spomenik na Delti položili članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Rijeke, Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko goranske županije, i predstavnici udruga iz Domovinskog rata te Policijske uprave primorsko-goranske.




Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da se danas slavi Dan antifašizma, dan kada je prije 75 godina počeo oružani otpor.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



»To je bio prvi organizirani otpor na području Europe, a Hrvatska se svrstala na stranu antifašističke koalicije i pridonijela pobjedi u 2. svjetskom ratu, što svakog čovjeka mora ispunjavati ponosom«, naglasio je Obersnel.


 Dan antifašističke borbe u Primorsko-goranskoj županiji svečano se obilježava u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije te udruga antifašista s područja Rijeke, Bakra, Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine.