Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 4n
Sutra: 17° 17° 4n
18. listopada 2019.
Edukativna radionica

foto Damir Kedžo s riječkim srednjoškolcima zaigrao igru 'Manje rizika - više zabave'

Damir Kedžo s riječkim srednjoškolcima
Damir Kedžo s riječkim srednjoškolcima
Autor:
Objavljeno: 27. ožujak 2019. u 15:12 2019-03-27T15:12:46+01:00

Druženje s Damirom Kedžom proteklo je uz mnogo zabave i smijeha, a učenici su imali prilike pokazati i vlastita znanja o tome kako bi postupili u određenoj rizičnoj situaciji

Povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca učenici riječke gimnazije Andrije Mohorovičića zaigrali su edukativnu društvenu igru „Manje rizika - više zabave“ u društvu brend ambasadora igre, popularnog pjevača Damira Kedže.

 

Riječ je o igri u izdanju Hrvatskog ureda za osiguranje koja podiže svijest o financijskoj pismenosti mladih, igri kojom se na zabavan način nastoji educirati učenike o potencijalnim rizicima kojima mogu biti izloženi tijekom života te se mlade upoznaje s mogućnostima upravljanja rizicima koje nudi osiguranje.

Damir Kedžo u Gimnaziji Andrija Mohorovičić igra društvenu igru

Edukativne radionice „Manje rizika - više zabave“ jedna su u nizu aktivnosti Hrvatskog ureda za osiguranje u sklopu projekta „Znanje je najbolje osiguranje“ s ciljem edukacije mladih o važnosti promišljanja vlastite budućnosti i preuzimanja odgovornosti za prevenciju životnih rizika.

Druženje s Damirom Kedžom proteklo je uz mnogo zabave i smijeha, a učenici su imali prilike pokazati i vlastita znanja o tome kako bi postupili u određenoj rizičnoj situaciji.

Damir Kedžo u Gimnaziji Andrija Mohorovičić igra društvenu igru

„Barbara je parkirala svoj automobil u strmoj ulici iza jednog motora. Počinje jako nevrijeme i vjetar snažno puše“ – tekst je to pročitan s jedne kartice iz igre, a učenici su potom morali odgovoriti na pitanja što je bio rizik, može li ga se izbjeći te kako se i na koji način od potencijalnog rizika može osigurati.

Društvenu igru „Manje rizika - više zabave“ Hrvatski ured za osiguranje predstavio je 2017. godine kada je i distribuirana svim osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj temeljem pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje i suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca koji se ove godine održava u razdoblju od 25. do 31. ožujka, edukativna radionica s Damirom Kedžom održana je u Karlovcu, a 28. ožujka biti će održana u Gimnaziji Pula u Puli.

Damir Kedžo u Gimnaziji Andrije Mohorovičića igra društvenu igru

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.