Proslava 40. rođendana

DVD “Ivan Zoretić Španac”: Od sobe do novog vatrogasnog doma

Sanja Gašpert

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

Društvo je svoj krov nad glavom dobilo u tadašnjoj Mjesnoj zajednici Jelenje, jednu prostoriju koja je služila kao spremište vatrogasne opreme i garažni prostor za prvo vozilo – potpuno opremljeni kombi IMV, kojeg je Društvu kupio tadašnji VS Općine Rijeka-Opatija, a Elektroprimorje je darivalo malo zapovjedno vozilo Fiat 750



JELENJE Prigodnom svečanošću i podjelom zahvalnica u Vatrogasnom domu u Dražicama, Dobrovoljno vatrogasno društvo »Ivan Zoretić Španac« obilježilo je 40. obljetnicu rada.


Kako je tom prigodom istaknuo predsjednik DVD-a Mark Kovačić, odluku o osnivanju DVD-a Jelenje donio je 12. ožujka 1976. godine tadašnji Savjet Mjesne zajednice Jelenje, potaknut aktivnostima Vatrogasnog saveza Općina Rijeka-Opatija na omasovljenju vatrogasne organizacije i osnivanju dobrovoljnih vatrogasnih društava.


Već 21. ožujka te iste godine održana je osnivačka skupština, na kojoj je usvojen Statut DVD-a Jelenje i imenovano prvo vodstvo u sastavu Marčelo Šestan, zapovjednik, Mirko Ostruganj i Miško Borovac, dozapovjednici, Vilim Kukuljan, predsjednik, Stjepan Šimac, dopredsjednik i Stevo Hlača, tajnik.Društvo je svoj krov nad glavom dobilo u tadašnjoj Mjesnoj zajednici Jelenje, jednu prostoriju koja je služila kao spremište vatrogasne opreme i garažni prostor za prvo vozilo – potpuno opremljeni kombi IMV, kojeg je Društvu kupio tadašnji VS Općine Rijeka-Opatija, a Elektroprimorje je darivalo malo zapovjedno vozilo Fiat 750.

Više možete pročitati u sutrašnjem tiskanom izdanju Novog lista!