Procedura u tijeku

DANAS SLUŽBENO IMENOVANJE Za načelnika PU primorsko-goranske predložen Tomislav Dizdar

Slavica Kleva

Tomislav Dizdar / Foto Damir ŠKOMRLJ

Tomislav Dizdar / Foto Damir ŠKOMRLJ

Danas imenovanje načelnika policijskih uprava – Senki Šubat istječe mandat



RIJEKA – U očekivanju i službene potvrde, doznajemo da je za načelnika Policijske uprave primorsko-goranske predložen »stari« načelnik istoimene uprave Tomislav Dizdar, nekadašnji ratni zapovjednik Ajkula i bivši načelnik PU primorsko-goranske. Obnašao je funkciju načelnika riječke policije od 2009. do 2012. godine kada ga je zamijenila Senka Šubat kojoj danas istječe petogodišnji mandat. Tomislav Dizdar imenovan je načelnikom riječke uprave nakon što je Oliver Grbić, tadašnji načelnik riječke policije, 2009. godine postao ravnatelj policije.


Procedura imenovanja tek treba uslijediti, nije isključeno da će predstavljanje novo-starog načelnika uslijediti i od strane riječke Policijske uprave, ali i Primorsko-goranske županijes obzirom na to da će novoimenovani načelnik brinuti o sigurnosti gotovo 300 tisuća stanovnika u petoj po veličini županiji u Hrvatskoj.


Podsjetimo, nakon što je otvoren natječaj za nove načelnike policijskih uprava, za riječku Policijsku upravu javilo se više od dvadesetak kandidata, a na kraju se suzio izbor na devet kandidata. Tako imamo situaciju da će Tomislav Dizdar, koji je obnašao funkciju načelnika PU primorsko-goranske u mandatu prije Senke Šubat, koja je zadnjih pet godina obnašala ovu odgovornu funkciju, zapravo ponovo zasjesti na čelno mjesto prvog policajca Županije.




Odabir Dizdara nesumnjivo je rezultat sumiranih testova, od pismenih do obavljenih usmenih razgovora s povjerenstvom i u konačnici prijedlog glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, uz već standardne osnovne preduvjete da bi se uopće mogao kandidirati. Osim fakultetske naobrazbe, uvjeti su najmanje petnaest godina radnog iskustva u policijskim poslovima, od čega najmanje deset godina na rukovodećim pozicijama te položeno ili stečeno zvanje policijskog savjetnika.