Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 16° 16° 1
22. travnja 2019.
Akcija Knjižničarskog društva

DAJEM KNJIGU Za male pacijente na Kantridi prikupljeno petstotinjak novih knjiga

Foto: Vedran Karuza
Foto: Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 10. studeni 2017. u 9:11 2017-11-10T09:11:00+01:00

Akciji »Dajem knjigu« odazvali su se učenici školskih knjižnica u OŠ Kostrena, u OŠ Ivana Zajca i OŠ Jelenje Dražice, u Građevinskoj tehničkoj školi u Rijeci, te članovi ostalih knjižnica

RIJEKA Knjižničarsko društvo Rijeka u Mjesecu hrvatske knjige i povodom Dana hrvatskih knjižnica, organiziralo je akciju Dajem knjigu.

U sklopu akcije prikupljeno je petstotinjak knjiga koje su jučer uručene dječjoj bolnici na Kantridi. U ime Knjižničarskog društva Rijeka doc. dr. Harryju Nikoliću, predstojniku Klinike za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka donaciju je predala dr. sc. Korina Udina, predsjednica Knjižničarskog društva Rijeka.

– Knjižničarsko društvo Rijeka sudjeluje u kulturnom životu grada Rijeke i Primorsko-goranske županije već 65 godina. Na ovaj način čineći dobro svi mi možemo napraviti pozitivan pomak u sredini u kojoj živimo. Vjerujem da knjižnice mogu preoblikovati stvarnost na bolje i da knjiga može biti sredstvo zabave, a svakako je je izvor znanja.

Ovom akcijom željeli smo stvoriti kvalitetno i zabavno okruženje za naše male građane u manje lijepim životnim trenutcima, ali i pridonijeti Nacionalnoj strategiji poticanja čitanja te potaknuti čitanje iz zabave. Nama knjižničarima knjige nisu hrana već poslastica, kako to kaže Tin Ujević. Željeli smo tu poslasticu podijeliti s mališanima koji borave u dječjoj bolnici Kantrida, kazala je Udina.

Akciji »Dajem knjigu« odazvali su se učenici školskih knjižnica u OŠ Kostrena, u OŠ Ivana Zajca i OŠ Jelenje Dražice, u Građevinskoj tehničkoj školi u Rijeci, te članovi ostalih knjižnica. Tako su u akciji sudjelovale Sveučilišna knjižnica Rijeka, Gradska knjižnica Bakar i knjižnica Teološkog fakulteta u Rijeci.

U ime učenika OŠ Kostrena koji su u školskoj knjižnici s učiteljima i roditeljima prikupil najviše knjiga i slikovnica, njih oko dvije stotine, bila je predsjednica Učeničkog vijeća Vita Biondić kao i dvije učenice iz OŠ Ivana Zajca, predstavnice grupe od 17 učenika petih razreda obuhvaćenih edukacijom građanskog odgoja kojima je ovo bila prva akcija građanske inicijative.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš