Dogovoreni detalji

Čvor Orehovica: Izgradnja izlaza za Kačjak počinje 8. travnja

Darko Pajić

Snimio Silvano JEŽINA / NL arhiva

Snimio Silvano JEŽINA / NL arhiva

GP Krk će biti uveden u posao izgradnje oko 650 metara dugog cestovnog priključka između obilaznice i Kačjaka, odnosno čvora Orehovica i državne ceste koja povezuje Trsat na jednoj i Orehovicu i Banska vrata na drugoj strani



RIJEKA Prva faza dogradnje čvora Orehovica službeno će započeti 8. travnja kada će GP Krk biti uveden u posao izgradnje oko 650 metara dugog cestovnog priključka između obilaznice i Kačjaka, odnosno čvora Orehovica i državne ceste koja povezuje Trsat na jednoj i Orehovicu i Banska vrata na drugoj strani.


Ovaj zaključak usvojen je na radnom sastanku predstavnika investitora iz Hrvatskih cesta, Grada Rijeke, Policijske uprave primorsko-goranske i tvrtke Hrvatske autoceste Održavanje i naplata u petak.


Utvrđeno je i prometno rješenje tijekom izvođenja radova, koji bi trebali potrajati šest mjeseci.




   Prema prihvaćenom prometnom rješenju predviđeno je da nikakvih promjena režima prometa na obilaznici neće biti u vrijeme trajanja turističke sezone, odnosno do 15. rujna.


Tek od tog datuma promet na južnom kolniku zaobilaznice u tunelu Trsat odvijat će se na jednom prometnom traku kako bi se mogla izgraditi izlazna rampa prema Kačjaku. Vrijednost ugovora za prvu fazu iznosi 2,88 milijuna kuna bez PDV-a.