Premijera nove tehnologije

Čudesan doživljaj filma: Riječki Cinestar sinoć “dao” prvu 4DX projekciju

Sandy Uran

Foto:Roni Brmalj

Foto:Roni Brmalj

Zahvaljujući pomičnim sjedalima, mirisu, vjetru, vodi, magli, mjehurićima, zraku, kišnoj oluji i posebnim svjetlosnim efektima, gledatelji imaju osjećaj kao da se nalaze u filmskom okruženju



RIJEKA U CineStar Rijeka stigla je najveća svjetska kinoatrakcija – 4DX projekcija. Filmska tehnologija 21. stoljeća čini čuda i stoga svim ljubiteljima filmske umjetnosti savjetujemo da si priušte gledanje filma u 4DX formatu. Doživljaj je čudesan. U CineStaru Rijeka je premijernom projekcijom »Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda« otvorena prva 4DX dvorana, jedina u Rijeci, a druga u Hrvatskoj, u kojoj će se prikazivati cjelovečernji filmovi u nezaboravnom 4DX formatu.


Ljubiteljima sedme umjetnosti željnih apsolutnog kinoiskustva omogućeno je osim vrhunskog audiovizualnog sadržaja, pratiti omiljene naslove uz brojne specijalne efekte koji gledatelja smještaju u sam film, odnosno u savršen sklad s događanjima na ekranu.


Zahvaljujući pomičnim sjedalima, mirisu, vjetru, vodi, magli, mjehurićima, zraku, kišnoj oluji i posebnim svjetlosnim efektima, svaki gledatelj ima izniman doživljaj filma tijekom kojeg mu je zaokupljeno svih pet osjetila. Uz to, 4DX pokretna sjedala omogućavaju doživljaj aktivnosti poput letenja ili vožnje.




Ukupan kapacitet 4DX dvorane u CineStaru Rijeka je 80 sjedala, a među filmskim naslovima koji se mogu gledati u novom 4DX formatu naći će se veliki filmski hitovi među kojima se ističu već navedeni »Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda« te »Trolovi SINK«, »Vaiana – Potraga za mitskim otokom SINK« i »Čudesne zvijeri i gdje ih naći«.


Kinodvorana s posebnim efektima bila je puna, a među onima koji su uživali u projekciji, ali i u slikanju s glavnim likovima filma, za čiju su projekciju gledatelji bili opskrbljeni i posebnim naočalama, bili su i Petra Cvitković koja nam je ovom prigodom kazala: – Volim takve filmove i redovno ih volim pogledati u kinu. Ovu sam projekciju s nestrpljenjem očekivala. Bruno Marasović se nadovezao i rekao: – Kao i Petra, i ja volim ovakvu vrstu filma otići pogledati u kino. Ipak na velikom platnu i s posebnim efektima doživljaj je puno posebniji.