Predsjednik Gradskog vijeća

Čordašev odgovara Obersnelu: Ironično je da se na demokratske standarde pozivaju oni koji ih krše

P. N.



 


          ”SDP svojim smiješnim i tragikomičnim istupima pokušava zamutiti činjenice, a to je da gradonačelnik ne želi da Gradsko vijeće raspravlja o poslovanju i vođenju komunalnih društava u vlasništvu grada.


 


            SDP-ovoj koaliciji smeta termin sjednice od  14. srpnja 2017.g. Interesantno, kada je predsjednica vijeća bila iz njihove koalicije 14. Srpnja 2016. g. je bio savršen trenutak za sjednicu. Ništa nisu imali protiv niti godinu ranije kada je 9. srpnja. 2015. g. održana sjednica gradskog vijeća, a bome im nije smetao niti 17. Srpanj.2014 kao termin sjednice.  Tada kolegici Krpan nije smetalo što se sjednice ne održavaju „u pravilu četvrtog četvrtka“, ali danas, kad njezine kolege ne drže većinu to je, izgleda, nepremostivi problem. U cijelom bivšem mandatu SDP-ovu koaliciju nije smetalo što se 40% sjednica nije održalo „u pravilu svakog četvrtog četvrtka“, a danas je zbog toga demokracija kao takva upitna.


 


            No jasno je zašto iz SDP-a ovako ogorčeno traže dlaku u jajetu. Kao što vidimo četvrti četvrtak nije problem, već je problem kako sakriti da je Gradonačelnik onemogućio raspravu o RijekaSportu, Razvojnoj agenciji Porin, te društvu Rijeka2020 čija je zasebna izvješća povukao, iako to nitko nije tražio, iako za to nije bilo nikakvih razloga osim onog što piše u tim izvještajima.


 


            Možemo se i zapitati zašto je za dva potpuno neaktivna društva Gradonačelnik dostavio zasebna izvješća, a najveća društva objedinio u jedno?


 


            Po čemu to osam društava koja su vrlo aktivna i vrlo prisutna na računima građana našeg grada ne zaslužuju isto vrijeme za raspravu kao i društvo koje je za 2016.g. predalo Izvještaj o neaktivnosti?


 


            Naš Gradonačelnik smatra da je informiranje građana njegova dobra volja, a ne demokratska obveza. Onemogućavanje rasprave o poslovanju društava u vlasništvu grada je nešto što je dio „demokratske prakse“ Željka Keruma i Milana Bandića, a sad se tim „uzorima“ pridružio i Vojko Obersnel.


 


Ironično je da se na demokratske standarde pozivaju oni koji ih krše”, navodi Tihomir Čordašev, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke u ime Akcije mladih.