Skupština EFA

Članica Liste za Rijeku Nelida Pogačić u izvršnom odboru European Free Alliancea

P. N.

Nelida Pogačić i Danko Švorinić u Bruxellesu

Nelida Pogačić i Danko Švorinić u Bruxellesu

Za članicu izvršnog odbora je izabrana Nelida Pogačić na mandat od tri godine. Paralaleno sa skupštinom EFA-a sastala se i skupština fondacije Maurits Coppieters čija je članica udruga Slobodna Država Rijeka – Stato libero di Fiume



 


U Bruxellesu se ovog tjedna održava skupština Euopean Free Alliancea, europske političke stranke koja okuplja progresivne regionalističke, independističke i manjinske stranke  iz 17 država Europske Unije uključujući i sve veći broj članica izvan EU.


Listu za Rijeku na skupštini predstavljaju predsjednik Danko Švorinić i članica nadzornog odbora Liste za Rijeku Nelida Pogačić. Ove godine u punopravno članstvo primljena je stranka Latvian Russian Union, a u status promatrača primljeni su Patria Furlana, Moravian movement i Liga socijaldemokrata Vojvodine, priopćila je Lista za Rijeku.




Skupština EFA-e nije prihvatila prijedlog izvršnog odbora o isključenju stranke Partito Sardo d’Azione zbog suradnje s Legom Nord u Italiji.


Skupština European Free Alliance, Lista za Rijeku


Skupština European Free Alliance, Lista za Rijeku



 


EFA na europske izbore izlazi pod sloganom Europe of all peoples – Europa za sve narode. Za svog spitzenkandidata na europskim izborima stranka je nominirala Oriola Junqerasa, političkog zatvorenika kojem u Španjolskoj traje suđenje zbog organizacije referenduma o samoopredijeljenju Katalonije.


 


Drugog dana skupštine izabran je novi 13-člani izvršni odbor EFA-e u kojem će po prvi put člana imati i Lista za Rijeku koja je u ovoj organizaciji od 2009. godine.


Za članicu je izabrana Nelida Pogačić na mandat od tri godine. Paralaleno sa skupštinom EFA-a sastala se i skupština fondacije Maurits Coppieters čija je članica udruga Slobodna Država Rijeka – Stato libero di Fiume, piše u priopćenju Liste za Rijeku.


Udrugu na skupštini SDR predstavlja Sanja Perinić Švorinić. Na skupštini je potvrđeno pokroviteljstvo CMC-a nad znanstvenim skupom koji će u Rijeci biti održan 18. Ožujka povodom 300-te obljetnice proglašenja grada Rijeke slobodnom kraljevskom lukom.


European Free Alliance, Lista za Rijeku


European Free Alliance, Lista za Rijeku