Plaža Bivio

Čisti se podmorje: U subotu od 10 do 13 sati svi na “Empeduju”

Edi Prodan

Empeduja

Empeduja

Pozivaju se svi kojima su riječke plaže drage i nezamjenjive u ispunjenju ljetnih radosti da se sutra pojave na Empeduji te svojim radom pomognu nesebičnoj akciji riječkih ronilaca



Na popularnoj riječkoj plaži Bivio, na kojoj se nalazi i znameniti beach bar Morski prasac II, još bolje znan kao »Empeduja«, u subotu od 10 do 13 sati organizira se velika akcija čišćenja podmorja.


Kako saznajemo od organizatora Damira Čargonje Čarlija i Gorana Kolundžića Kola očekuje se i adekvatni odaziv dragovoljaca koji će u tom ekološkom poduhvatu pomoći profesionalcima.


– Eko akciju čišćenja podmorja na novouređenoj plaži Bivio organiziraju beach bar Empeduja i Klub podvodnih djelatnosti INA Kostrena. Kako su nam najavili, dolaze i ronioci iz Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, DVD Drenova, Kluba podvodnih aktivnosti »3.maj« te članovi Diving centra Marco Polo također iz Rijeke. S obzirom na iskustva prigodom čišćenja plaže na Kantridi, uz Morski prasac, i na Biviju možemo očekivati svakojaka »čuda«, istaknuo nam je Kolundžić prisjećajući se bezbronjih dijelova automobila, guma i kakvog sve ne smeća koje se danima izvlačilo na Kantridi.




Dakako, pozivaju se svi kojima su riječke plaže drage i nezamjenjive u ispunjenju ljetnih radosti da se sutra pojave na Empeduji te svojim radom pomognu nesebičnoj akciji riječkih ronilaca.