Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. siječnja 2020.
Stanka za stankom

Cirkus u Gradskom vijeću se nastavlja; Obersnel: Gradski parlament se ne može samoraspustiti

Vojko Obersnel / Snimio Sergej DRECHSLER
Vojko Obersnel / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 25. listopad 2018. u 14:20 2018-10-25T14:20:00+02:00

Gradonačelnik Vojko Obersnel pojasnio je gradskim vijećnicima da se gradski parlament ne može samoraspustiti, već do raspuštanja može doći tek nakon što se za to stvore uvjeti, a oni su da tri mjeseca Gradsko vijeće nema uvjete za odlučivanje

RIJEKA Nakon Aktualnog sata predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat je dva puta morao proglasiti stanku kako bi se gradski vijećnici dogovorili hoće li i kako nastaviti raditi jer je sjednica gradskog parlamenta, unatoč kvorumu, pretvorena u, kako su ocijenili sami vijećnici, cirkus.

Nakon što je usaglašen dnevni red valjalo je raspraviti raspisivanje izbora za mjesne odbore, a što je obveza Gradskoga vijeća. No, umjesto o mjesnoj samoupravi rasprava se svela na pitanje tko ima ili nema većinu i na zahtjev dijela vijećnika da se raspišu novi izbori za riječko Gradsko vijeće.

Nakon prve stanke na kojoj su se sastali klubovi vijećnika, recimo oporbe (HDZ, Akcija mladih, Most), bivši predsjednik Gradskoga vijeća Tihomir Čordašev zatražio je još jednu stanku.

Što će se odlučiti, teško je predvidjeti, ali da je gradski parlament postao svojevrsno mučilište, to je svima jasno. Osim toga, gradonačelnik Vojko Obersnel pojasnio je gradskim vijećnicima da se gradski parlament ne može samoraspustiti, već do raspuštanja može doći tek nakon što se za to stvore uvjeti, a oni su da tri mjeseca Gradsko vijeće nema uvjete za odlučivanje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.