Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 1
Sutra: 16° 16° 1
17. listopada 2018.
Demo dan

Četvrta generacija Startup inkubatora: Pokrenute dvije tvrtke i razvijen niz projekata

Foto M. Gracin
Foto M. Gracin
Autor:
Objavljeno: 14. studeni 2015. u 16:50 2015-11-14T16:50:22+01:00

RIJEKA Timovi četvrte generacije Startup inkubatora Rijeka jučer su predstavili svoje projekte na Demo danu u HKD-u na Sušaku. U proteklih šest mjeseci timovi su razvijali svoje poslovne ideje za izlazak na tržište uz potporu mentora i kontakata u poslovnom sektoru.

– Ovom prilikom predstavljamo javnosti što su naši timovi u šest mjeseci razvili u Inkubatoru, uz našu i svesrdnu pomoć mentora kojih imamo 26 u našoj mreži. Njihovi projekti sežu od medicine, biotehnologije, najčešće IT-a i mobilnih aplikacija. Moramo se pohvaliti da je četvrta generacija otvorila dvije tvrtke. Jedna od njih, tim Pointme, dobila je i prvu investiciju iz inozemstva i završila u ABC akceleratoru u Ljubljani, te smo iznimno ponosni na njih. Druga je ReShroom, to su studenti biotehnologije, koji su otvorili tvrtku, pronašli i prostor, a u najavi je i investitor, tako da bi oni vrlo brzo mogli krenuti s proizvodnjom. Imamo tu i zanimljiv projekt zaštite ženskih torbica protiv krađe, projekt sustava za bolju potporu hodu, jedan projekt reciklaže tekstila koji se dotiče društvenog poduzetništva, nekoliko mobilnih aplikacija i jednu zanimljivu aplikaciju koja povezuje fitnes s igrom, rekla je Nataša Mandić, viša savjetnica za razvoj poduzetništva u Odjelu za poduzetništvo Grada Rijeke i voditeljica projekta Startup inkubator Rijeka.

– Nedavno smo završili i s prijemom za petu generaciju timova u Startup inkubator Rijeka. Opet imamo čak 23 prijave, odnosno 55 ljudi i vidjet ćemo što će naše Programsko vijeće odlučiti. Moram reći da je ova generacija do sada najuspješnija, zbog toga što su sudjelovali na mnogim međunarodnim natječajima, dobili investiciju i otvorili dvije tvrtke. Prethodne tri generacije su zajedno otvorile pet tvrtki. Grad Rijeka naravno nastavlja s projektima poticanja poduzetništva, k tome smo kao Grad dobili nagradu na natječaju INpuls 2015. gdje smo među 128 gradova u kategoriji Pametna ekonomija dobili nagradu upravo za Startup inkubator Rijeka, istaknula je Mandić.

Timove i sve okupljene pozdravio je i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, istaknuvši da se ovaj projekt pokazao kao kvalitetan i uspješan, a Grad je temeljem njega dobio i nagradu u okviru »smart city« koncepta, što znači da je na dobrom tragu, te da stvara pozitivan doprinos na lokalnu zajednicu.

Među timovima koji su izlagali su Lock IT, Vital Shock, ReShroom, Pointme, Pričaj mi za laku noć, Fiziotech, RiUse, i drugi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Spremno dočekajte novu turističku sezonu