Ivan Medved

Čest gost Zavoda za transfuzijsku medicinu: Čakovčanin daruje krv u – Rijeci

Sanja Gašpert

Foto: Silvano Ježina

Foto: Silvano Ježina



RIJEKA Ivan Medved, dobrovoljni darivatelj krvi iz Čakovca, darivao je krv na riječkom Zavodu za transfuzijsku medicinu. Medved inače živi i radi u Čakovcu, u tvrtki Kavran grupa d.o.o., ali u Rijeku često dolazi i svaki put kada mu je red za darivanje krvi, učini to upravo u Rijeci.


– U Rijeci imam prijatelja iz vojske kojega često posjećujem i onda usput i darujem krv. Nekoliko puta krv sam darivao u Varaždinu, ali većinom ipak u Rijeci. Svi me pitaju zbog čega u Rijeci, kada tu ne živim, ali mogu reći da je to zbog izrazito ljubaznog medicinskog osoblja, odnosno sestara i liječnika na riječkom Zavodu, koji imaju odličan odnos prema darivateljima krvi. Na riječkom Zavodu za transfuzijsku medicinu osjećam se kao doma, ugodno je, popričamo svaki put, kaže Medved, koji je i ovoga puta Zavod prigodno darivao. Naime, Medved se, inače, bavi staklarstvom, pa izrađuje suvenire, uglavnom na temu davalaštva krvi.


– Ma to su sitnice, mali znak pažnje, kapljice krvi u staklu i slične stvari. Volim darivati, zbog toga i darujem krv. Mislim da je to plemenito, jer darujući dio sebe pomažete druge, čak i spašavate ljudske živote, kaže Medved.