Zabava za mase

Centrom Rijeke prošla 31. povorka Riječkog karnevala

Portal Novilist.hr

Veliko finale ovogodišnjih karnevalskih događanja počelo je danas na riječkom Korzu, prolaskom Međunarodne karnevalske povorke 31. Riječkog karnevala



RIJEKA Veliko finale ovogodišnjih karnevalskih događanja počelo je danas na riječkom Korzu, prolaskom Međunarodne karnevalske povorke 31. Riječkog karnevala, uz čak 117 karnevalskih grupa s više od 10.000 sudionika iz Hrvatske, ali i inozemstva i 81 alegorijska kola.


Prije povorke na Korzu su nastupile Prve riječke mažoretkinje, a nakon prolaska i zadnje karnevalske grupe u povorci, od 20 sati na Adamićevom je gatu organizirano paljenje Pusta u režiji grupe Pom-F-Ri. Nakon toga zabava se nastavlja na glavnoj pozornici na Korzu uz grupe L’amour i Sarajevo Drum Orchestra, koncertima grupa Aurora, IN grupe i Point, Maura Staraja i La bande u zgradi Ex port Delta, ali i po klubovima i kafićima po cijelome gradu. Balkan Kolektiv i Krek House na Arci Fiumani organiziraju party Carnival Jedinstvo. Združenim snagama na dva će dva floora nastupiti Abjure (Sven Nalis), Marin Brx, Tikach, Injected, SNAP i Snif.


U 17 sati na brodu Nina bit će velika maškarana zabava. Za vrijeme povorke na niz punktova po centru grada bit će organizirano oslikavanje lica. Duž trase povorke bit će postavljeno šest pozornica s kojih će 12 voditelja informirati gledatelje o grupama koje prolaze. Na Korzu će biti postavljena tribina s 200 sjedećih mjesta. Inače, u povorci koja će se natjecati u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, uz grupe iz Rijeke i Primorsko-goranske županije sudjelovat će šest grupa iz Italije (Cordovado, Este, Faenza, Lugagnano, Mirandola, Verona), jedna grupa iseljenika iz Bolivije koji borave u Bergamu – Italija, grupe iz Crne Gore (Cetinje i Kotor), po jedna grupa iz Slovenije (Kostel), Srbije (Šabac), grupa iz Mađarske (Koljnof i Šopron).




U sastavu Studentske udruge ESN (Erasmus Student Network) bit će studenti iz raznih europskih zemalja koji trenutno borave na razmjeni u Zagrebu, Dubrovniku, Zadru i Osijeku, a priključit će im se i grupa gostujućih studenata iz Siene i Krakowa. Među grupama iz ostalih dijelova Hrvatske, tu su po tradiciji četiri grupe iz Dalmacije (Kaštel Kambelovac, Makarska, Pirovac, Sinj), četiri grupe iz Istre (2 grupe iz Labina, Lanišće, Pula) te grupe iz kontinentalnog dijela Hrvatske (Karlovac i Vrbovec).


Na dan održavanja Međunarodne karnevalske povorke, danas od 11 do 22 sata u cijelosti se zatvara za sav promet središte grada omeđeno sljedećim ulicama: Riva – Riva Boduli – Ivana Zajca – Fiumara – Scarpina – Adamićeva – Zadarska i u svim ulicama južno od Korza do obale.


Ne propustite u današnjem izdanju Novog lista, ponedjeljak 3. ožujka 2014., specijalni prilog o Riječkom karnevalu s mnoštvom fotografija!