Ogromna rupa u zidu

Čeka se zadnja riječ statičara: Promet jednim trakom Adamićeve mogao bi do sutra biti pušten

P. N.

Foto čitatelj

Foto čitatelj

U ovom trenutku, stručnjaci za statiku proučavaju sigurnost zgrade, a ako oni odobre da je stabilna, neslužbeno doznajemo kako bi već do sutra mogao biti pušten promet jednim kolničkim trakom kroz Adamićevu



Na gradilištu u Adamićevoj ulici, koja je od četvrtka nakon urušavanja zida i skele i dalje traje sanacija fasadnog zida i rupe koja je “zjevnula” na vanjskoj strani zgrade stare pošte.


U ovom trenutku, stručnjaci za statiku proučavaju sigurnost zgrade, a ako oni odobre da je stabilna, neslužbeno doznajemo kako bi već do sutra mogao biti pušten promet jednim kolničkim trakom kroz Adamićevu.


Tijekom jučerašnjeg dana uz zgradu je postavljena dodatna skela, koja je duplo šira od dosadašnje čiji se dio urušio. Ovakva proširena skela sada zahvaća i jedan trak Adamićeve ulice, pa promet do daljnjega neće biti ni moguć kro dvije trake. 




Tijekom vikenda radnici su uspjeli otkloniti i sav urušeni materijal sa zgrade, kao i ostatke oštećene skele, tako da bi ukoliko se odluči da se promet tom ulicom ponovo uspostavi za ne postoje neki tehnički problemi.


Zatvorena Adamićeva, inače, i jutros je izazvala ogromne probleme u prometu centrom grada.


Pogledajte fotografije rupe na zidu zgrade.


Foto čitatelj


Foto čitatelj



Foto čitatelj


Foto čitatelj



Foto čitatelj


Foto čitatelj