Ministar turizma

Cappelli u Parizu održao niz sastanaka: Francuska Volotea planira uvesti letove i za Rijeku, Pulu i Zadar

Biljana Savić

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



RIJEKA Ministar turizma Gari Cappelli održao je jučer u Parizu niz sastanaka s predstavnicima turoperatora i zrakoplovnih prijevoznika s ciljem poboljšanja suradnje i jačanja promocije Hrvatske na tom tržištu. Cappelli se sastao s predstavnicima aviokompanije Volotea, a riječ je o prijevozniku koji je prošle godine otvorio četiri nove zračne linije za Hrvatsku i ostvario odlične rezultate u prodaji, a ove godine namjeravaju uvesti još dvije dodatne linije iz Strasbourga i Marseillea za Dubrovnik i Split te povećati broj sjedala za 52 posto. Cilj im je i te destinacije također dodatno povezati sa Španjolskom i Italijom.


S ministrom Cappellijem razgovarali su i o mogućnostima uvođenja linija za nove destinacije u Hrvatskoj. Naime, žele otvoriti letove za Pulu, Rijeku i Zadar, a zainteresirani su i za Zagreb. Pri tome su predstavnici Volotea istaknuli da im je cilj do 2020. godine realizirati prijevoz od 220 tisuća gostiju u Hrvatsku za što je ministar Cappelli izrazio veliko zadovoljstvo s obzirom na to da samo 25 posto turista iz Francuske putuje izvan zemlje.


Cappelli je razgovarao i s predstavnicima Transaviae, niskotarifne aviokompanije grupe Air France-KLM koja nudi letove u više od 100 europskih destinacija, među kojima su i Dubrovnik, Split i Zadar. Za ovu godinu namjeravaju povećati broj sjedala za Dubrovnik, a Cappelli im je predložio da 2018. godine uvedu letove za Zračnu luku Rijeka.




– Ozbiljno pregovaramo oko novih linija, posebice zbog gradnje novih hotela visokih kategorija. Naglasak je na Krk, odnosno Rijeku, Istru i Zagreb, jer se od tamo lakše posjećuju i druge destinacije.


 Cappelli se u Parizu sastao i s   predstavnicima niza turoperatora te predstavnikom Udruženja francuskih turoperatora (SETO) u čijem su sastavu 73 najznačajnija francuska organizatora putovanja.