Od ponedjeljka

CTK Rijeka otvara online tečaj medijske pismenosti Get Your Facts Straight

Portal Novi list

Foto CTK Rijeka

Foto CTK Rijeka



Online tečaj medijske pismenosti, Get Your Facts Straight, CTK Rijeka otvara u ponedjeljak 6. travnja 2020. godine.


Riječ je o edukaciji za mlade od 13 do 16 godina i njihove roditelje/staratelje/bake i djedove, a mogu s prijaviti polaznici iz cijele Hrvatske.


Tečaj je otvoren u ponedjeljak što znači da će polaznici zadatke na stranici rješavati u terminu koji im odgovara i potpuno ga prilagoditi svojim obvezama.




Polaznici će putem zanimljivih primjera, videa, interaktivnih zadataka i kvizova naučiti kako prepoznati različite vrste dezinformacija, namjere s kojima su stvorene te kako ljudi koji ih rade izvlače korist od njih te još važnije, kako pravilnim ponašanjem na društvenim mrežama zaštititi sebe i svoje bližnje.


Online tečaj je podijeljen na tri teme – prve dvije pohađaju odvojeno roditelji i mladi, a treću rade zajedno i na kraju rješavaju kviz. Za sve polaznike je besplatan, ali je potrebna prijava putem obrasca.


Otvoreni tečaj provodi se u sklopu projekta Get Your Facts Straight kojemu je cilj rješavanje problema dezinformacija među učenicima i mladima te njihovih roditelja, djedova i baka pružajući im pristup obrazovanju za medijsku pismenost te podizanje svijesti o problemu, a financira ga Europska komisija, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.