Loš kadrovik

Burić: Knežević nas je prevario, tražit ćemo da nam vrati mandat

Andrej Petrak

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Burić je najavio da će tražiti da Ivica Knežević vrati mandat listi pa da se onda sam kandidira na sljedećim izborima ako misli da ima dovoljnu snagu predstavljati Gorski kotar u Županijskoj skupštini



RIJEKA Hrvoje Burić ispričao se svojim biračima zbog pogreški u kadrovskoj politici na listama za Gradsko vijeće Rijeke i Županijsku skupštinu pa zaključio da je delnički gradonačelnik Ivica Knežević izdao i prevario cijelu listu dogovarajući se »ispod stola« s HDZ-ovim Dinkom Beakovićem oko glasovanja u Skupštini. Najavio je da će tražiti da Knežević vrati mandat listi pa da se onda sam kandidira na sljedećim izborima ako misli da ima dovoljnu snagu predstavljati Gorski kotar u Županijskoj skupštini.


– Ivica Knežević bio je drugi na listi za Županijsku skupštinu, slijedili su Goran Mufić i Marinko Kauzlarić. Namjera nam je bila ojačati Gorski kotar aktivnošću tih vijećnika. Gospoda iz Gorskog kotara nisu ni lipe potrošila u kampanji, a na našim krilima završila su u Skupštini. Cijeli Gorski kotar ima 10.000 birača pa je jasno da ne bi osvojili ni jedan mandat da su na izbore išli sami. Ivica Knežević osvojio je 236 glasova za Skupštinu, a zajedno s Mufićem i ostalima ukupno pridonio uspjehu liste s petstotinjak glasova. Istovremeno naša lista samo u Rijeci osvojila je više od tri tisuće glasova. Hvala našim biračima na podršci – rekao je Hrvoje Burić.



Član liste Boris Mijolović pojasnio je da je od prvog dana s Hrvojem Burićem, a da članstvo čini homogenu ekipu koja namjerava ostvariti ono što su otpočetka zamišljali.– Pretvorit ćemo se u respektabilnu stranku! Kad? O tome ćete čuti na vrijeme. Dogodilo se što se dogodilo, sad se vidi tko je tko, tko je s nama i koga više nema – rekao je Boris Mijolović.




Poručio je da je u politici uvijek govorio istinu i da nikakve trgovine »ispod stola« nije bilo niti će je biti.


– Gradonačelnički mandat Ivice Kneževića ovisi o HDZ-u. U Delnicama je njegova koalicija koalirala s HDZ-om, a HDZ-u je pripalo i mjesto predsjednika Vijeća. Šokirala me Kneževićeva poruka na dan skupštine da je u kontaktu s Dinkom Beakovićem i da me moli da podržim Dinka i HDZ, kao što će to i on učiniti. Izdao nas je i prodao, iako je zahvaljujući našim glasovima ušao u Skupštinu. Politički je nekorektno to što je Dinko Beaković kontaktirao naše članove, konkretno Kneževića.


Osobno, nikad mi ne bi palo na pamet da zovem članove drugih stranaka. Mi nikad nećemo trgovati ispod stola! Vjerujem u našu listu i nepokolebljivo ćemo se boriti za građane Primorsko-goranske županije – rekao je Burić.


Dodaje da njegova nezavisna lista nije ni lijeva ni desna, već misli svojom glavom, a o podršci rebalansu proračuna župana Zlatka Komadine, odlučili su, kaže, zajedno članovi liste, na sastanku prije sjednice Županijske skupštine.