Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. veljače 2020.
Lukobran

Brzom intervencijom spriječeno onečišćenje mora u lučici

Brzom intervencijom spriječeno onečišćenje mora u lučici
Brzom intervencijom spriječeno onečišćenje mora u lučici
Autor:
Objavljeno: 26. srpanj 2019. u 10:33 2019-07-26T10:33:00+02:00

Dezinsekcija je brzo postavlila branu kako bi ona upila ulje koje se slijevalo po glavi lukobrana i na taj način je spriječeno da ulje dospije u more

RIJEKA - Riječani koji ovih dana spas od velike vrućine i žege traže na moru, a kupaju se u lučici »3. maj«, ovog su utorka ostali iznenađeni kada su na lukobranu ugledali masnu mrlju, a obavijest o tome da je još uvijek nepoznata osoba prolila veliku količinu ulja koja je mogla uzrokovati ekološki incident, stigla je i u našu redakciju.

Shodno tome obratili smo se lučkom kapetanu Darku Glažaru koji nam je objasnio kako su i njih građani obavijestili, nadležne službe su izašle na teren i situacija je sanirana u najkraćem mogućem roku, a ono što je najvažnije, ističe Glažar, nije došlo do onečišćenja mora.

- Odmah po zaprimljenoj informaciji djelatnik pomorskog prometa je upućen na lice mjesta i potvrdio je kako je na lukobranu u lučici ispušteno nekakvo motorno ulje, a sve je bilo i puno razbijenog stakla. Odmah smo kontaktirali Dezinsekciju koja je došla i započela s intervencijom. Promptno je postavljena brana kako bi upila ulje koje se slijevalo po glavi lukobrana i na taj način je spriječeno da ulje dospije u more. Akcija čišćenja je nastavljena i sutradan. Sve je sanirano u najkraćem mogućem roku i lukobran je doveden u prvobitno stanje – objasnio je kapetan Glažar.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.