Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
26. siječnja 2020.
Povećane potrebe

Brojni darivatelji krvi odazvali se izvanrednoj akciji u Rijeci: 'Ovo je prilika za nešto veliko'

Foto Ivica Tomić
Foto Ivica Tomić
Autor:
Objavljeno: 20. srpanj 2019. u 12:25 2019-07-20T12:25:12+02:00

Predsjednik Savjeta dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva CK Rijeka Ivo Vidotto kazo je da je darivanje krvi konstantna potreba. Situacija sa zalihama krvi je uvijek na rubu te nikad ne znaju koje krvne grupe će možda sutra nedostajati

Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka jučer je organiziralo izvanrednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi zbog povećane potrebe za dozama krvi u ljetnim mjesecima. U Narodnoj čitaonici Gradske knjižnice Rijeka brojni su darivatelji morali čekati u redu zbog velikog interesa.

Predsjednik Savjeta dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva CK Rijeka Ivo Vidotto naglasio je kako je darivanje krvi jedna konstantna potreba zbog čega su i organizirali ovu akciju. Situacija sa zalihama krvi je uvijek na rubu te nikad ne znaju koje krvne grupe će možda sutra nedostajati.

- Žalosti me što samo manji postotak onih koji mogu darivati krv to i čine. Radi se o samo pola sata vremena, a time se napravi nešto veliko, dodao je Vidotto.
Među darivateljima je bilo mnogo mladih, a jedna od njih je bila i Sanja Naranđa kojoj je ovo treći put da daruje krv.

- Krenula sam s darivanjem krvi jer sam htjela pomoći drugima, a to bih preporučila i ostalima koji su u mogućnosti. Sve se odvija brzo i jednostavno, a time možete pomoći nekome kome je krv prijeko potrebna, rekla nam je Sanja.

Akciji su se priključili i članovi Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata »Ajkula«, a 22-godišnji član Petar Prpić rado se odazvao na poziv.

- Ovo mi je šesto darivanje krvi, a prvi put sam se odazvao još u srednjoj školi. Od djetinjstva sam član i Crvenog križa, naglasio je Prpić dodavši da s Udrugom »Ajkule« često dolazi na ovakve humanitarne akcije. Osim Udruge »Ajkule«, u ovoj akciji su s Crvenim križom surađivali i Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, Erste banka te Policijska uprava primorsko-goranska.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu