Molo longo

Brojni Riječani otrčali Ho ho ho run: Svi su željeli pomoći djeci s teškoćama u razvoju

Portal Novilist.hr

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

U utrci su mogli sudjelovati baš svi: od najmlađih do najstarijih, a svi su oni zajedno istrčali rutu u dužini od 2,4 kilometra za pomoć korisnicma Centra za rehabilitaciju Rijeka, podružnice Oštro-Kraljevica



RIJEKA Brojni Riječani okupili su se danas na Molo longu, na četvrtom izdanju humanitarne utrke Ho ho ho run, u organizaciji Torpedo runnersa. Ove godine prikupljala su se sredstva za Centar za rehabilitaciju Rijeka, podružnica Kraljevica-Oštro, i to za kupnju didaktičke opreme i drugih pomagala za rad s djecom s teškoćama u razvoju.


U utrci su mogli sudjelovati baš svi: od najmlađih do najstarijih, a svi su oni zajedno istrčali rutu u dužini od 2,4 kilometra. Okupljene su zagrijali plesna skupina Roxy Dance Pazin i Move Me Labin, a organizatori su i ove godine, zahvaljujući sponzorima priredili bogat program, koji je uključivao brojan iznenađenja, aukciju, kuhano vino i kolače te, naravno, puno dobre glazbe.



Sve se to odvijali za pomoć djeci, korisnicima Centra za rehabilitaciju Rijeka. U okviru njihva stalnog smještaja u Centru i podružnici Kraljevica-Oštro boravi 54 korisnika, kojima se vodi cjelodnevna skrb. Osiguravaju i poludnevni boravak u Pulcu, Kraljevici-Oštro te Krku, gdje svaki dan dolazi 131 korisnik.








U ustanovi je zaposlen tim stručnjaka iz raznih područja kako bi se djeci s teškoćama pružila maksimalna podrška, zaštita i skrb. 


Didaktička pomagala, igre i dječji bicikli, za što se sredstva prikupljaju na Ho ho ho runu, pridonijet će poboljšanju kvalitete života djece s teškoćama u razvoju u toj ustanovi: Razvoju komunikacijskih i socijalnih vještina, emocionalnom razvoju, razvoju motorike, kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena, kao i njihovoj igri i zabavi.






Torpedo runnersi ovom su utrkom obilježili završetak ovogodišnje trkačke sezone, tijekom koje su sudjelovali na ukupno 50 utrka u Hrvatskoj i mnogim drugim europskim zemljama.