Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Epidemija

Broj zaraženih od gripe u Rijeci nešto je niži nego u ostatku Hrvatske, ali se povećava

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 18. siječanj 2019. u 12:38 2019-01-18T12:38:08+01:00

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednjem tjednu prijavljeno je 128 novih slučajeva gripe dok je od početka ove sezone gripe prijavljeno sveukupno 170 zaraženih

RIJEKA Epidemija gripe u Hrvatskoj je u uzlaznoj fazi, a u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, plato epidemije koji će trajati nekoliko tjedana očekuju tijekom narednih tri do četiri tjedna, nakon čega će broj oboljelih postupno padati.

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednjem tjednu prijavljeno je 128 novih slučajeva gripe dok je od početka ove sezone gripe prijavljeno sveukupno 170 zaraženih.

– PGŽ još uvijek ima nižu incidenciju gripe u odnosu na druge županije, no broj slučajeva se ipak povećava o čemu svjedoči i posljednji tjedan. Za očekivati je da će pojavnost rasti u predstojećim tjednima.

Među potvrđenim slučajevima i dalje najviše slučajeva gripe tipa A, podtip H1N1, kaže dr. Danijela Lakošeljac iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

Najveći broj slučajeva gripe zabilježen je u Brodsko-posavskoj županiji, Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji te Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.