Odličan uspjeh

Brodomaketar s Kvarnera: Vlahovićeve ljepotice u Bugarskoj osvojile dva zlata i srebro

Andrej Petrak

H.S.M. Alert dobio je 96,33 boda i potvrdio zlato iz Kaljingrada

H.S.M. Alert dobio je 96,33 boda i potvrdio zlato iz Kaljingrada

Zlatna odličja, i najbolja mjesta u razredu maketa brodova u izgradnji, osvojile su makete H.M.S. Pegasus i H.M.S. Alert



Brodomaketar Roland Vlahović na Europskom prvenstvu za makete brodova u razredu C, održanom u Kavarni u Bugarskoj, osvojio je dvije zlatne i jednu srebrnu medalju.


Na natjecanju održanom po pravilima Naviga iznova su potvrđeni trud i rad Rolanda Vlahovića, koji je Hrvatsku predstavljao s tri makete. Na natjecanju je sudjelovalo gotovo stotinu brodomaketara, uz sudjelovanje reprezentacija Bugarske, Rumunjske, Ukrajine, Bjelorusije, Rusije, Poljske, Nizozemske, Njemačke i Italije, sa sveukupno 170 maketa raspoređenih u pripadajuće natjecateljske razrede. Zlatna odličja, i apsolutno najbolja mjesta u razredu C3A, maketa brodova u izgradnji, osvojile su Vlahovićeve makete H.M.S. Pegasus s 97,33 boda i H.M.S. Alert s 96,33 boda.


Time je Roland Vlahović potvrdio zlatna odličja, koja su te makete osvojile prošle godine, na svjetskom prvenstvu u Kalinjingradu u Rusiji. Srebrnu je medalju, u razredu C2, maketa brodova na motorni pogon, s 90,75 bodova osvojio maketom putničkog broda Abbazia. S ove tri medalje, Vlahović je na međunarodnim natjecanjima, braneći boje Hrvatske, osvojio ukupno deset medalja, od čega pet zlatnih te pet srebrnih, te potvrdio poziciju najuspješnijeg hrvatskog brodomaketara.